• PRO TV
  • (P) Novakid explică fenomenul de progres școlar – învățarea 2.0 a unei limbi străine de către copii

(P) Novakid explică fenomenul de progres școlar – învățarea 2.0 a unei limbi străine de către copii

(P) Novakid explică fenomenul de progres școlar – învățarea 2.0 a unei limbi străine de către copii

Educația online se diferențiază prin deschiderea și proximitatea feedback-ului, dar și prin comoditatea monitorizării progresului de învățare și a rezultatelor acestuia, lucru deosebit de important în ceea ce îi privește pe copii.

Studierea limbilor străine nu face nici ea excepție, dovadă fiind sistemul de învățare propus de Novakid România.

Monitorizarea progresului este esențială, deoarece îi ajută pe părinți să identifice toate etapele de asimilare a informațiilor parcurse de cei mici. Max Azarov (CEO Novakid) și Bea Beste (expertă în educație) și-au împărtășit experiența de formatori și părinți.

Progres și co-învățare

A avea ambiția de a învăța este unul dintre elementele care stimulează parcursul vieții, concept care ar putea fi văzut și aplicat din diferite perspective: profesională, personală și familială.

Învață împreună cu copilul tău! Procesul de co-învățare ajută la reconstruirea modelului părinte-copil și face trecerea de la tradiționalul «Îți țin evidența progresului academic și te testez» la «Învățăm unii de la alții și explorăm lumea împreună»”, spune Max Azarov, CEO, co-fondator al platformei Novakid și tată a 3 copii.

Prin această abordare, controlul progresului este înlocuit de interes sau curiozitate pentru succesul copilului, implicând participarea directă la acest proces. În plus, părinții pot învăța multe de la copiii lor. Bea Beste, expert în educație, pune punctul pe „i”: „Dacă părinții și copiii lor își pun abilitățile laolaltă, pot fi o echipă: fiți mai buni, învățați mai bine și distrați-vă mai mult. Un exemplu de co-învățare ar putea fi atunci când părinții împreună cu cei mici descoperă jocurile digitale. Copiii sunt instinctiv puțin mai buni decât părinții lor. Pe de altă parte, un părinte este probabil mai reflexiv și, de asemenea, uneori, detectează unele probleme, capcane, cum ar fi pericolele online. Trebuie să se accepte că unul dintre ei poate fi mai bun în anumite situații”. 

În schimb, dacă vorbim despre învățarea limbilor străine de acum 20-30 de ani, se observă clar diferența față de metodele actuale. Atunci, programa școlară a părinților era diferită în multe privințe, prin comparație cu formatele moderne disponibile copiilor de astăzi - platforme digitale, programe de engleză ca a doua limbă care propun educația prin joc și metode de focusare dinamice. Până la urmă, a învăța să înveți din nou este o altă parte a co-învățării, pentru că aceasta nu se referă doar la cunoașterea teoretică, ci și la noi abordări și formate.

Relația copil-părinte potențează dorința de a progresa

Prin Novakid, copiii au posibilitatea de a descoperi acea inovație care stimulează dorința de a reuși. Pentru ca părinții să participe activ la procesul de învățare a limbii engleze, platforma Novakid a dezvoltat un cont special pentru ei, ce reprezintă atât un spațiu de comunicare între profesori, școală, copil și părinți, cât și un sistem de navigare pentru program, conținutul cursurilor, bonusuri și abonamente.

Platforma susține părinții să ofere sugestii profesorilor, întrucât feedback-ul și implicarea lor au un aport important. Iar profesorul, de asemenea, este deschis în împărtășirea opiniilor, fie prin chat-ul de asistență, fie în contul personal. 

Susținerea elevului - sursă de motivație

Când copilul e conștient că este susținut de părinți și profesori, devine mai sigur pe sine și pe procesul de învățare. Încrederea și comunicarea continuă sunt componente foarte importante ale studiului; fără aceste două pietre de temelie, există riscul de neînțelegere și de ridicare a barierelor. Dar amintiți-vă: nu totul se rezumă la a observa din spate. Dacă părinții la început sunt reticenți, pe parcurs, după ce văd cât de ușor învață copilul engleza, se motivează pe sine și pe copil deopotrivă.

Este foarte important ca părintele să pună întrebări, să fie creativ și să facă apel la emoții și experiență. Interesul pentru învățare se măsoară prin curiozitatea care se poate observa în ochii unui copil, chiar și printr-o simplă întrebare de genul „Îți place lecția de astăzi?”.

Fiți cu un pas înainte alături de Novakid

În secțiunea „Realizări” din contul Novakid se poate urmări progresul copilului în programul de curs, se pot lua la cunoștință subiectele următoarelor lecții, precum și temele. Există și o bibliotecă ce conține cărți de colorat, videoclipuri și materiale suplimentare pentru învățarea limbii engleze. Novakid recomandă parcurgerea acelor cursuri, dar și a jocurilor educative. 

Iar pentru că noul an școlar se apropie și trebuie să te gândești la activități educative ce-l pot face pe cel mic să capete cât mai multe cunoștințe, îți recomandăm cu încredere lecțiile de engleză online Novakid.ro. Prima lecție e gratuită, iar în cadrul acesteia profesorul își va da seama de nivelul de cunoștințe al copilului, de nevoile ce trebuie satisfăcute și de metoda de învățare pe care trebuie să o practice la următoarele ore. 

Avantajele unui astfel de sistem online se pot observa pe parcurs: de ce 25 de minute sunt mai eficiente decât 60, cursurile digitale sunt mai distractive decât cele clasice și motivația copilului crește din ce în ce mai mult datorită interactivității. Susține-ți copilul în progresul educațional! Intră pe Novakid și află mai multe detalii.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni