(P) O alegere mai bună pentru o dezvoltarea corectă a unui site

(P) O alegere mai bună pentru o dezvoltarea corectă a unui site
Citeste mai mult despre: site, web,
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 27 Aprilie 2022
Data actualizare: 27 Aprilie 2022
Cele mai multe dintre site-urile care există în mediul online precum și multe dintre cele care vor urma în viitor, mai ales cele ce aparțin persoanelor fizice, precum blogurile, încep ca ceva mai mic, în ceea ce privește dimensiunile, conținutul, notorietatea și promovarea.

În timp unele dintre acestea rămân la fel în timp ce altele încep să se dezvolte, să crească în anumite direcții și astfel, să aibă nevoie de noi opțiuni prin care să facă asta într-un mod eficient și de ce nu, mai rapid decât alții.

Printre multele aspecte necesare în dezvoltarea și buna funcționare a unui site se numără și găzduirea web aleasă pentru acesta. Dacă în trecut aceasta era facută pe suport HDD, în zilele noastre mai toți furnizorii, fie ei principali sau de tip reseller, oferă găzduire SSD și acces la programe și platforme mai performante, prin care clientul să aibă acces facil și total la site-ul său. SSD-ul, așa cum știm bine cu toții, și în cazul unităților PC și al laptop-urilor, este un spațiu de stocare mult mai rapid și mai eficient din orice privință. Așadar, și în ceea ce privește un server de găzduire web ce oferă  acest serviciu pe SSD, putem avea garanția că avem la dispoziție viteză mult mai mare.

Însă nu doar mediul de stocare este important în ceea ce privește un serviciu de gazduire web ci și toate celelalte opțiuni ce pot fi oferite, precum configurația totală, de la procesoare și până la memoriile RAM, programele ce pot fi încorporate într-un site și cele ce garantează securitate, atât la nivelul site-ului cât și al serverelor de găzduire. Opțiuni precum certificate SSL, cPanel sau Litespeed, care să ii pună la dispoziție clientului, celui ce deține și manageriază site-ul, cât mai multe posibilități prin care să aibă acces la orice funcție a domeniului său, de la cele mai comune până la cele care stau la baza întregului site, practic să aiba acces la toate funcțiile acestuia și să facă orice schimbări dorește. 

Există multe site-uri, simple bloguri, site-uri de prezentare, platforme și magazine online care de-a lungul anilor în care au existat în mediul online, și-au schimbat furnizorul, trecând la o firma de gazduire mai bună, care să le poată oferi ceea ce au nevoie, în materie de viteză, stabilitate sau siguranță, acest din urma aspect fiind de altfel extrem de important, chiar și cele mai mici probleme având  rezultate negative pentru proprietarii site-ului în cauză.

De la o firmă la alta, posibilitatea de a schimba furnizorul, de a migra, așa cum spun unii, poate implica anumite aspecte, precum plata de anumite sume de bani dacă contractul existent la acel furnizor nu s-a încheiat, timp de așteptare foarte mare, downtime al site-ului și tot așa. Există însă și furnizori care vă pot scapa de toate aceste dureri de cap, ce ofera gratuități la tranferul site-lui, alegerea celui mai bun pachet de găzduire precum și lipsa, excluderea timpului în care site-ul ar putea fi offline. 

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!