(P) Păreri PEFOC - cum poate deveni o sobă pe lemne, sursa ta de încălzire naturală

(P) Păreri PEFOC - cum poate deveni o sobă pe lemne, sursa ta de încălzire naturală
Data publicarii: 17 Mai 2021
Data actualizare: 21 Mai 2021
Visul de a deține în propria casa un semineu pe lemne somptuos ți se pare irealizabil din lipsă de spațiu sau buget? Fii fără griji! Soluția vine de la PEFOC! 

Meșteri cu peste 20 de ani de experiență și unii dintre liderii de piață în domeniul termicelor neconvenționale din România, ne propun o alternativă mult mai accesibilă din punct de vedere al costurilor, dar care, se ridică surprinzător de bine la randamentul și pretențiile unui șemineu tradițional pe lemne.

În următoarele rânduri specialiștii ne vor face cunoștință cu noile modele de sobe ce reușesc din ce în ce mai mult să atingă potențiale de încălzire inimaginabile pentru acum câțiva ani în urmă.

Adevărată sursă de încălzire naturală, soba șemineu, pe lângă randamentul superior, a început să puncteze serios și la aspectul estetic, înnobilând cu tușe spectaculoase, designul fiecărui stil de locuință în parte. Se știe despre eficiența sobelor fabricate din fontă care încep să emane căldura la scurt timp după aprinderea focului. Dar cât de mult se știe despre avantajele sobelor confecționate din oțel, căptușite cu șamotă?

Șamota este un material consumabil cu parametri izolatori extrem de eficienți, care ajută radical în procesul de ardere, crescând semnificativ și randamentul sobei.

Datorită temperaturii foarte ridicate generate în camera de ardere, rămân mai puține reziduuri de cenușă depuse în interior, pe usa soba sau pe sticla de focar, ajutând inclusiv la menținerea curată a coșului de fum.

Așadar, totul va rămâne mereu curat iar soba, mult mai simplu de curățat. În plus, sobele căptușite cu șamotă au un aspect mai plăcut, deși trebuie menționat faptul că, șamota necesită înlocuire în decurs de 4-5 ani, fiind un material consumabil.

Tipul unei sobe se alege în funcție de puterea necesară încălzirii suprafeței de care dispui. Modelele din oțel cu șamotă, au avantajul de a necesita mai puțină curățare și întreținere datorită temperaturii ridicate din camera de ardere. Dar pentru o căldură care să se emane mai mult timp după stingerea focului, cele mai potrivite sunt sobele cu pereții din fontă.

Nici designul nu trebuie omis. Noile modele de sobe pe lemne au devenit mai spectaculoase din punct de vedere estetic, fiind atent construite pentru a se adapta la ambientul înconjurător pe care îl promovează locuința fiecăruia dintre noi, indiferent de stil, personalitate sau design.

În acest sens, pe piața de specialitate vei putea găsi modele ultramoderne cu picior de susținere de formă ovală sau sobe rustice placate cu teracotă. Pentru spațiile locuibile de mici dimensiuni, profesioniștii din domeniul soluțiilor de încălzire alternativă de la PEFOC, recomandă alegerea unor modele mai înguste. 

Căldura naturală emanată de arderea lemnelor nu se compară cu nici o altă variantă de procurare a căldurii, de aceea, tot mai multe persoane au început să opteze pentru acest tip de încălzire a locuinței lor. Nu mai sta nici tu pe gânduri și investește inteligent într-o sursă de căldură de care să te poți bucura întreaga iarnă în confortul casei sau cabanei tale de la munte, unde vei putea petrece clipe de neuitat alături de familie, prieteni sau persoanele dragi. 

PEFOC îți stă la dispoziție cu o ofertă extrem de variată, potrivită pentru toate gusturile, începând de la sobe din fontă și oțel, înnobilate cu șamotă pentru un finisaj elegant și eficient, șeminee pe lemne, gaz sau electrice și până la gratare de gradina zidite, ideale pentru prepararea cărnii la mesele cu familia sau prietenii apropiați.

Specialiștii îți vor oferi consultanță dedicată, transport gratuit pentru produsele voluminoase din gama termicelor, în maximum 48 de ore de la confirmarea comenzii plasate on-line, de pe site-ul pefoc.ro sau telefonic, prin consilierii dedicați - totul pentru ca alegerea ta să fie perfectă și să te bucuri de confort total alături de familie sau persoana iubită.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies