(P) Piese de mobilier și accesorii esențiale pentru barul de acasă

(P) Piese de mobilier și accesorii esențiale pentru barul de acasă
Autor: Maria Rusu
Data: 07 Aprilie 2020
Amenajarea unui bar în propria locuință reprezintă o idee foarte practică, mai ales dacă vrei să-ți întâmpini întotdeauna apropiații cu cele mai delicioase băuturi și cocktailuri preparate într-un spațiu unic și rafinat. 

Mai mult, ai șansa de a îmbunătăți designul casei cu un element șic, la modă printre stilurile adoptate în prezent pentru clădirile contemporane. Barul poate fi amplasat în camera de zi, în bucătărie, pe hol ori în altă zonă funcțională a casei ce va deveni cu siguranță centrul atenției. Ține cont însă că pentru un proiect de amenajare bar ai nevoie de câteva piese de mobilier speciale și de mai multe accesorii interesante ca să obții un decor de invidiat. 

Iată ce nu trebuie să-ți lipsească dacă intenționezi să creezi un loc de relaxare și divertisment la tine acasă:

Masă de bar

Înfrumusețează-ți locuința cu gust și alege o masă pentru bar care să se potrivească cu stilul ales pentru restul mobilierului din casă. Aceasta este cea mai importantă piesă de mobilier când vine vorba de amenajarea barului pentru că în jurul ei vei petrece cele mai frumoase momente alături de prieteni și familie. 

Este necesar ca materialul din care este confecționată să fie de calitate și să ofere rezistență mesei. Un produs din lemn masiv este întotdeauna la modă, dar poți opta și pentru o masă de bar metalică, din MDF sau din sticlă ori chiar o combinație de materiale.

 

Scaune de bar

Să alegi cele mai bune tipuri de scaune pentru bar este un lucru la fel de important ca alegerea mesei. Ai nevoie de un model înalt, cu aspect estetic plăcut, confortabil și util. 

Trebuie să știi că ai la dispoziție trei tipuri principale de scaune pentru bar și anume scaune de tejghea, cu o înălțime cuprinsă între 60-66 cm, scaune clasice de bar înalte de 76 cm și scaune de tip spectator care pot avea o înălțime de 86-91 cm sau chiar și mai mult. Ia în considerare înălțimea mesei și optează pentru cel mai bun model.

 

Dulapuri de bar

Până să faci aprovizionarea cu diferite băuturi, caută să amenajezi câteva spații de depozitare. Dulapurile speciale sunt perfecte dacă vrei să ții în ordine sticlele cu licori, paharele sau alte ustensile necesare pentru o servire fără cusur. 

Dacă spațiul îți permite, alege o vitrină în care să expui băuturile, o comodă cu sertare sau un cărucior de servire. Câteva polițe pe perete sau un panou perforat în care să fixezi suporturi pentru pahare sunt, de asemenea, foarte utile în amenajarea barului.

 

Pahare

Primul lucru de care are nevoie un barman iscusit sunt paharele. Dacă ți-ai amenajat un bar în locuință, în mod sigur vei dori să-i servești pe toți cei dragi atât cu băuturi simple cât și cu unele mult mai complexe. 

Prin urmare, nu trebuie să-ți lipsească paharele pentru bere, paharele de vin, modelele mai înguste pentru șampanie, paharele speciale pentru whisky, cele pentru băuturi spirtoase sau paharele înalte pentru cocktailuri și băuturi non-alcoolice.

 

Coastere

Suporturile de pahare trebuie să fie pe lista ta de accesorii pentru bar dacă îți dorești să faci totul ca un profesionist. De la coastere de unică folosință până la sortimente rafinate și personalizate, realizate din materiale rezistente și absorbante, toate sunt esențiale pentru a proteja suprafețele delicate și a oferi un aer elegant servirii băuturilor la bar.

 

Ustensile pentru cocktailuri

Dacă ești mândru de barul pe care l-ai amenajat în propria ta casă și te pasionează prepararea băuturilor sofisticate, atunci ai nevoie și de câteva ustensile speciale pentru a crea cele mai delicioase combinații. 

Un shaker, o presă, o linguriță cu coada lungă pentru amestecarea corespunzătoare a băuturilor, cleștele pentru gheață sau un pisător pentru pregătirea cocktailurilor cu ierburi aromatice ori fructe care necesită zdrobire sunt piese indispensabile pentru bar.

 

Echipamente electrocasnice

Când vine vorba de aparatele necesare pentru bar totul rămâne la latitudinea și preferințele proprietarului. Oricum, pe lista electrocasnicelor se regăsesc câteva echipamente esențiale, precum mașina de gheață, blenderul, storcătorul, mixerul, frapiera, espressorul sau minifrigiderul.

 

Corpuri de iluminat

În cazul în care amenajezi un bar în living ori în bucătărie, cu siguranță va fi necesar să-l scoți în evidență și cu ajutorul corpurilor de iluminat. Optează pentru accesorii cu aspect industrial, care să-i confere acestei zone din locuință toată atenția de care are nevoie.

Puțină relaxare în confortul propriei case nu strică nimănui, așa că, dacă te-ai gândit că amplasarea unui bar va îmbunătăți decorul locuinței tale, pregătește-te să amenajezi un spațiu rafinat. Nu ai nevoie de foarte multe lucruri, mai ales că poți realiza un bar în diferite dimensiuni, complet adaptate spațiului tău.
Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO