(P) Prelata, un accesoriu de care nu prea ne putem lipsi

(P) Prelata, un accesoriu de care nu prea ne putem lipsi
Citeste mai mult despre: accesorii,
Data: 21 Decembrie 2020

Cu toții am folosit, măcar o dată, o prelată pentru a proteja autoturismul, terasa, sau pardoseala atunci când am renovat locuința. Este și normal dacă ne gândim că prelata este un tip de accesoriu pe care îl putem utiliza atât în gospodăria proprie, dar și în alte situații. Avem de a face cu un material textil, foarte rezistent la apă și flexibil, și care își găsește aplicabilitatea pe șantiere, în casă, grădini, sau pentru a acoperi o piscină sau autoturismul personal.

Avantajele unei prelate

Există numeroase avantaje de care te poți bucura atunci când folosești o prelată, și pe care ți le prezentăm și noi în rândurile următoare.

Durata mare de viață

În afară de rezistența ridicată, toate prelatele au o mare durată de viață, pentru ca tu să te bucuri cât mai mult timp de investiția făcută. Este important ca o prelată să fie una rezistentă în fața condițiilor de mediu, să nu ardă, să nu adune apă și, evident, să nu se rupă. De aceea, atunci când achiziționezi o prelată, trebuie să fii și ceva mai atent la sistemele de prindere, care trebuie și montate în mod corect.

Ușor de montat

Pentru a ca o prelată să fie rezistentă și să-și îndeplinească bine scopul pentru care a fost achiziționată, este nevoie ca sistemele de prindere să fie montate în mod corect. Din fericire, o prelată nu este deloc complicat să fie montată în mod corect, iar dacă și elementele de conectare, tensionare și fixare sunt de calitate, atunci nu mai ai de ce să îți faci griji.

Protecție bună

Scopul pentru care a fost creată o prelată a fost cel de a proteja ceva. De aceea, alege doar acele produse despre care știi că au un grad ridicat de protecție împotriva razelor puternice ale soarelui, sau a altor fenomene ale naturii, dar în același timp permit țesăturii să ”respire”. În acest fel, aerul circulă mai ușor și nu se obține efectul de seră.

Idei de folosire a prelatelor

Există numeroase idei de folosire pentru o prelată, pe care te invităm să le descoperi și tu, în rândurile de mai jos.

Copertină

Soarele arzător al verii face din locuința ta o adevărată saună în acest anotimp? Atunci poți lua în calcul să montezi la ferestre niște copertine, care îți vor aduce în casă o atmosferă plăcută. De asemenea, și aspectul acestora în exterior este unul plăcut ochiului.

Pergolă

Locuiești la casă și spațiul tău preferat este, evident, terasa. Din păcate, pe perioada verii părea imposibil de folosit, pentru că era în plin soare, iar construirea unui acoperiși nu intră deocamdată în planurile tale. Atunci, poți folosi cu succes pergolele, care te pot proteja de soarele puternic de vară, dar și de ploile care apar pe neașteptate în acest anotimp.

Marchiză

Dacă ai fost vreodată în Franța, sau îți place să mergi la restaurant, atunci ai observat cu siguranță aceste elemente de décor care oferă parcă mai multă personalitate unui spațiu. Poți cumpăra o astfel de prelată, sau o poți confecționa și singur, pentru că nu este deloc complicat.

Umbrelă

Adori perioada verii, când mergi la plajă și faci adevărate băi de soare? Totuși, simți câteodată nevoia să te adăpostești puțin de razele puternice, și unde o poți faci mai bine decât sub protecția dată de o umbrelă. O poți cumpăra, închiria, folosi pe cea cu care este dotat ștrandul, sau chiar îți poți confecționa și tu una.

Pavilion

Multe dintre petreceri au loc în aer liber, printre care și nunțile. Pentru a organiza un astfel de eveniment este necesar, printre altele, să se instaleze un pavilion. În afară de cadrul metalic sau de lemn, este nevoie și de o prelată foarte rezistentă, impermeabilă și ignifugă. Cât privește culoarea, aici chiar nu ai niciun fel de restricții.

Cort

Ești genul de persoană care adoră frumețiile? Atunci cu siguranță ai mers cu cortul. Este o întrebuințare a prelatei mai mult decât perfectă pentru tine, trebuie doar să alegi una impermeabilă, rezistentă la foc, cauciucată, pentru că nu îți cumperi un cort chiar de fiecare dată când pornești într-o nouă drumeție.

Șalupă

Navigația este o mare pasiune de-a ta, și de aceea ți-ai cumpărat o barcă sau un fel de șalupă cu care faci plimbări lungi pe Dunăre, în timp ce te crezi un mare navigator. Atât barca, dar și șalupa, au fost prevăzute cu o prelată pentru protecție. O poți păstra sau, dacă vrei să ți-o personalizezi după bunul plac, o poți face la comandă. De asemenea, ca un navigator care se respectă, vei avea mereu pregătită o prelată impermeabilă cu care să îți protejezi ambarcațiunea atunci când nu o folosești.

Terasă

Te-ai mutat la casă și vrei să profiți la maximum de spațiul pe care îl ai la dispoziție? Ți-ai deschis un restaurant sau o terasă și este nevoie să muți multe mese afară? Folosește-te de prelate pentru a proteja zona respectivă, oferindu-i în același timp și un aer elegant. Te vei bucura de spațiul în aer liber pe care ți l-ai dorit, dar în același timp îl și protejezi de razele puternice ale soarelui, dar și de precipitații. Simplu, și mai ales, foarte eficient. Ba chiar și destul de convenabil, dacă stai bine și analizezi costurile.

Există numeroase alte întrebuințări pe care o prelată le poate avea. Noi ți-am făcut doar câteva sugestii, dar tu le poți folosi după bunul plac sau inspirație. Fie că vrei să protejezi un spațiu sau un obiect de praf, soare sau precipitații, o prelată este soluția perfectă.

Nu vei mai fi nevoit să cheltui sume mari pentru a construi un spațiu care să îți protejeze obiectul dorit. Din contră, nu vei scoate prea mulți bani din buzunar pentru o prelată, așa că vei putea să folosești restul sumei pentru a cumpăra câteva decorațiuni pentru terasa ta, sau a personaliza obiectul pe care îl vrei să îl protejezi.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies