(P) Prin ce se deosebește whisky-ul japonez de cel scoțian sau american? Iată particularitățile sale!

(P) Prin ce se deosebește whisky-ul japonez de cel scoțian sau american? Iată particularitățile sale!
Citeste mai mult despre: whisky japonez, whisky particularitati,
Data publicarii: 23 Martie 2022
Data actualizare: 23 Martie 2022
Scriitorul american Ernest Hemingway obișnuia să spună: „Nu amâna niciodată să săruți o fată drăguță sau să deschizi o sticlă cu whiskey”. Fiind una dintre cele mai populare băuturi din întreaga lume, whisky-ul este o tărie cu o istorie formidabilă și un gust pe măsură!

Dacă vrei să experimentezi diferite tipuri de whisky, magazinul online BeiCeVrei ți-a pregătit o colecție impresionantă, unde ai ocazia să alegi un sortiment care să se potrivească perfect cu gusturile tale, precum și cu ocazia pe care o sărbătorești. 

De exemplu, din punctul de vedere al aromei, poți selecta unul dintre următoarele sortimente: whisky cu note de fructe uscate și nuci, florale și elegante, fructe proaspete și vanilie, malț și miere, afumate sau maritime, turbă și fructe, complexe și delicate, fructe și condimente.

Totodată, ai ocazia de a selecta băutura în funcție de vechimea sa ori de țara de proveniență. Multe alegeri populare sunt reprezentate de tăria produsă în Scoția și America. Totuși, dacă vrei să ai parte de experiențe unice, cu o notă exotică, nu trebuie să ratezi ocazia de a savura un sortiment de whisky japonez!

Pentru a descoperi care este diferența dintre whisky-ul produs în Japonia, Scoția sau America, este esențial să afli câteva informații despre fiecare băutură în parte. Așadar, iată ce ar trebui să știi pentru a savura un whisky de calitate cum se cuvine!

Scotch whisky

Whiskey-ul originar din Scoția este cunoscut pe întregul mapamond sub denumirea de scotch. De altfel, legislația din Marea Britanie stipulează faptul că numele de scotch este rezervat exclusiv pentru whisky-ul produs în Scoția. 

Tăria reprezentativă pentru Țara Castelelor este produsă din malț de orz . În principiu, o astfel de băutură se bea simplă ori alături de cuburi de gheață. Există și persoane care preferă să adauge câteva picături de apă pentru a intensifica aroma whisky-ului.

 Whisky japonez

Atunci când vine momentul să aleagă un whisky de calitate superioară, care să ofere o experiență unică, majoritatea persoanelor se îndreaptă spre cel produs de japonezi. Din punctul de vedere al metodei de obținere și al gustului, tăria aceasta este comparată de mulți cu băutura scoțiană. Asemănarea se explică prin faptul că maeștrii din Țara Soarelui Răsare au învățat tehnica distilării din continentul european. 

Totuși, tăria de origine asiatică are arome specifice, obținute din utilizarea butoaielor din stejar local pentru maturare. Există numeroase branduri de whisky japonez recunoscute pentru calitatea lor, precum Nobushi, Hibiki, Akashi, Nikka, Hakushu sau Yamazaki. 

Whisky-ul american: bourbon și Tennessee

Fiind una dintre băuturile reprezentative pentru Statele Unite, bourbon-ul este produs din porumb. Spre deosebire de sortimentele de whisky japonez și scoțian, această variantă nu are nevoie de o perioadă fixă pentru a îndeplini procesul de maturare.

Deși Tennessee Whiskey este tot bourbon din punct de vedere tehnic, producătorii se deosebesc de restul distileriilor prin eticheta plasată pe sticlele de whisky. Mai mult, conform legislației locale, producătorii folosesc exclusiv Lincoln County Process, un tip de filtrare special. 

Sfatul experților este să savurezi whisky produs în diferite țări pentru a descoperi care este cel care ți se potrivește! Oricând dorești o băutură clasică și intensă, poți apela cu încredere la diferite sortimente de scotch. Pentru a experimenta calitatea unei tării delicioase, alege bourbon sau Jack Daniels. Iar când vrei să fii purtat în tărâmuri exotice și să fii surprins de arome plăcute, mergi la sigur cu un whisky japonez!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies