(P) Probleme în relația de cuplu? Psihoterapeuții de la Centru PsihArt vă pot ajuta!

(P) Probleme în relația de cuplu? Psihoterapeuții de la Centru PsihArt vă pot ajuta!
Autor: Maria Rusu
Data: 16 Octombrie 2020
În ziua de astăzi auzim la mai tot pasul de cupluri care se despart, care își încheie drumul împreună în viață. Motivele sunt extrem de variate, pot ține de parteneri sau chiar de unele situații ce îi afectează direct sau indirect. 

De multe ori partenerii de cuplu nu știu cum să facă față situațiilor survenite și aleg una dintre cele mai simple variante - de a-și vedea fiecare de drumul său. O despărțire sau chiar un divorț pot avea loc din vina unuia sau a ambilor parteneri. De fapt, se spune că atunci când ceva nu merge bine într-o relație, fiecare partener este într-o anumită măsură vinovat. 

Rezolvarea problemelor dintr-un cuplu pornește, în primul rand, de la cei doi principali actori. Aceștia, analizând și în special comunicând eficient, ar putea să poată trece peste orice situație. Însă caracterul și personalitatea fiecăruia diferite fiind fac să nu existe o soluție magică pentru ca un cuplu să redevină ce a fost. Și atunci se poate întâmpla ca cei doi parteneri să nu reușească să ajungă la o înțelegere. 

În această situație, în cazul în care ambii parteneri își doresc să continue relația, nu le rămâne decât să apeleze la ajutor extern, în speță cel pe care îl poate oferi un psihoterapeut specializat pe terapia de cuplu. 

Când ar trebui să apeleze un cuplu la psihoterapeut? 

Sunt varii situații în care partenerii de viață își pot îndrepta atenția către ședințe de psihoterapie. Însă, printre cele mai des întâlnite, putem menționa următoarele: 

  • În momentul în care apar certuri din senin, fără o baza solidă, când la orice scânteie, oricât de mică ar fi ea, pornește o avalanșă de reproșuri sau chiar jigniri; 
  • Atunci când partenerii de cuplu parcă nu mai au aceeași răbdare de a se asculta unul pe celălalt, când aceștia nu mai țin cont de doleanțele celui de lângă el; 
  • Daca apare o răceală între cei doi implicați în cuplu, iar aceștia nu găsesc o modalitate de a se apropia și de a restabili legătura de dinainte;  
  • În momentul în care un cuplu urmează să ia o decizie importantă, ce va produce efecte directe asupra relației, așa cum este decizia de a face un copil. 

Centrul PsihArt vine în ajutorul cuplurilor ce doresc să își redreseze relația 

Cu siguranță nu toate cuplurile acceptă ajutor extern, deși de foarte multe ori este singura variantă prin care ar putea să se reconecteze. Decizia de a apela la ajutorul unui specialist în probleme de cuplu nu este una ușor de luat, iar în special bărbații o acceptă cu greu. 

Cei ce caută un psiholog în București pot apela cu încredere la unul dintre specialiștii de la Centrul PsihArt. În cadrul acestuia activează o echipă de psihoterapeuți ce dețin pregătirea și experiența necesară pentru a ajuta cuplurile aflate în impas și nu numai. 

Pentru că fiecare cuplu are particularitățile sale, psihoterapeuții de la Centrul PsihArt se pot adapta oricărei situații, oricât de complicată sau complexă ar părea la prima vedere. Aceștia, prin diverse metode, creează un moment propice comunicării celor doi parteneri de cuplu, fiind de fiecare dată imparțiali. 

Niciodată nu este prea tărziu ca partenerii de cuplu să ajungă la un psihoterapeut. Este nevoie de o dorință imensă de a-și continua împreună drumul pe care au pornit, să fie deschiși la schimbări și să încerce să asculte mai mult. 

Detalii referitoare la ședințele de psihoterapie de cuplu ce se pot face în cadrul Centrului PsihArt regăsesc cei interesați accesând site-ul oficial psihart.ro.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies