(P) Reguli de bază în amenajarea dormitorului

(P) Reguli de bază în amenajarea dormitorului
Data publicarii: 22 Iulie 2021
Data actualizare: 22 Iulie 2021
Amenajarea dormitorului necesită respectarea unor reguli pentru a crea un loc propice relaxării și benefic somnului. 

Configurarea spațiului, alegerea mobilierului și configurarea acestuia: descoperă câteva reguli pentru a reuși amenajarea unui dormitor confortabil.

Amenajarea dormitorului în mod adecvat are un impact considerabil asupra somnului nostru. Astfel, mobila pentru dormitor trebuie aleasă cu grijă pentru a fi în armonie cu restul ansamblului.

Dimensiunea dormitorului

Înainte de a începe să amenajezi un dormitor trebuie să cunoști dimensiunea acestuia. Încăpere dreptunghiulară, încăpere părtrată, pe lungime sau dormitor în mansardă. Toate aceste configurații au atât avantaje cât și dezavantaje care vor defini atât așezarea mobilei cât și culorile de privilegiat. Ideal, un dormitor ar trebui să măsoare minim 8 metri pătrați pentru a găzdui un pat dublu, un dulap și două noptiere. Această mobilă pentru dormitor este esențială.

Locul patului va defini amplasarea celorlalte piese de mobilier

Amplasarea patului într-un dormitor este esențială. Poate celelalte piese de mobilier se vor articula în jurul acestei piese de mobilier. Trebuie să alegi un pat al cărui dimensiuni să se ajusteze cu cele ale încăperii dar și să alegi amplasarea acestuia în funcție de mai multe criterii. Pe cât posibil, patul trebuie să fie întotdeauna orientat în fața ușii dormitorului, să fie vizibil încă de la intrare. Noptierele trebuie să fie dispuse la 10 centimetri distanță față de pat.

Dulapul, comoda și etajerele sunt indispensabile

Dacă spațiul o permite, instalează un dressing independent în dormitor. Dacă optezi pentru un dulap clasic de dormitor atunci dulapul nu trebuie să depășească 60 de centimetri lățime. Poți opta pentru o comodă modernă pentru depozitarea hainelor.

Amenajarea va respecta o circulație fluidă

Însă asta nu este totul, chiar dacă dormitorul este o încăpere creată esențial pentru dormit, este primordial să circulăm confortabil. Astfel, pe lângă mobila dormitor, va trebui să ținem cont de mai multe lucruri. Trebuie să asigurăm suficient spațiu între pat și mobila pentru dormitor, minim 50 de centimetri.

Lumina vine cu nota finală în privința amenajării

Iluminatul în dormitor joacă un rol esențial în crearea atmosferei generale. Lămpi, becuri, candelabre, aplice, există mai multe modalități de a ilumina dormitorul și iluminatul este indispensabil pentru a da tonul încăperii. Mai multe opțiuni sunt posibile. Lămpile sunt recomandate sau un lampadar așezat în apropierea unui fotoliu sau în apropiere de pat pentru a asigura un colț de lectură confortabil. Aplicele vor fi extrem de apreciate și ar trebui să fie așezate la 1,65 metri distanță de la sol permițând astfel un câștig de spațiu apreciabil.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies