• PRO TV
  • (P) Reumatismul şi recuperarea medicală

(P) Reumatismul şi recuperarea medicală

(P) Reumatismul şi recuperarea medicală

Reumatismul este o afecţiune cronică des întâlnită care se manifestă prin dureri la nivelul aparatului locomotor.  Cauzele sunt diferite, ceea ce explică complexitatea unor tratamente de recuperare medicală în această boală.

Cele mai multe forme de reumatism sunt cauzate de tulburările sistemului imun. Sunt afectate ţesuturile articulaţiilor, ca în cazul artritei reumatoide, ceea ce duce la completarea definiţiei reumatismului care poate include şi descrierea unei boli autoimune.

Acestea se pot moşteni, pot fi datorate unor infecţii intestinale sau urogenitale, altele nu sunt cunoscute încă. Atunci când boala se cronicizează, de ajunge la deformări articulare şi la reducerea mobilităţii, se recomandă un tratament mai îndelungat de balneofizioterapie sau medicamentos.

Chiar dacă mulţi consideră că reumatismul este o boală a bătrâneţii, acesta poate apărea şi la copii. Spre deosebire de adulţi, însă, copiii răspund mai repede la tratamentele de recuperare medicală şi se refac mult mai bine.

La clinica de la Poiana Câmpina, Centrul Medical Sanconfind, se poate investiga şi trata această afecţiune, atât la adulţi cât şi la copii. Primul pas este ca persoana afectată să facă un consult la medicul specialist de recuperare medicală. Medicul îi va face mai departe schema de tratament pe mai multe zile (terapii sau medicaţie).

De regulă, se recomandă 10 zile de tratament pentru a putea resimţi eficienţa procedurilor terapeutice recomandate. Acestea se pot combina în diferite forme, în funcţie de alte patologii prezente ale pacientului şi de contraindicaţii: masaj, băi calde cu apă sărată (de o salinitate excepţională), şedinţe de electroterapie sau kinetoterapie, băi cu namol sapropelic, împachetări.

Apa sarată este o resursă naturală folosită de la începutul istoriei Sanconfind şi apreciată pentru calitătile ei curative deosebite. Zeci de pacienţi s-au tratat de reumatism şi alte afecţiuni degenerative simţind efectele ei binefăcătoare.

Medicul de recuperare medicală este cel care compune numărul de proceduri zilnice şi pauza de după tratament. Sedinţele de la Sanconfind durează aproximativ 20 -30 minute fiecare, urmate sau precedate de duşuri calde şi de odihnă.

Ultimii ani au demonstrat că beneficiile tratamentului de zece zile se resimt în totalitate după 2 săptămâni  şi continuă să îşi facă efectul şi după această perioadă. Totodată, un tratament cu astfel de proceduri are rolul nu numai de a îmbunătăţi funcţiile articulaţiilor afectate, ci şi de a oferi un tonus bun, de a elimina stresul şi oboseala, însoţite de stările anxioase sau depresive.

La Sanconfind, pe lângă terapeuţii din baza de tratament care însoţesc pacientul pe parcursul procedurilor medicale, se pot face şi consulturi de specialitate la psiholog, neurology, pneumolog, cardiolog, ortoped, dermatolog etc. Dacă medicul consideră ca este nevoie suplimentar, de investigaţii, pacientul le poate face tot în această clinică: analize de sânge, tomografii, osteodensitometrii, rezonanţă magnetică sau radiografii.

Având toate serviciile la dispoziţie, aparatura de ultimă oră, terapeuţii dedicaţi şi o clinică modernă, oricine se poate simţi la Centrul Medical Sanconfind ca într-un mic Occident, într-o  zonă  pitorească, cu istorie şi resurse naturale de sute de ani.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni