• PRO TV
  • (P) Sărbătorește gustul rafinat al preparatelor gătite cu revoluționarul grătar Big Green Egg!

(P) Sărbătorește gustul rafinat al preparatelor gătite cu revoluționarul grătar Big Green Egg!

(P) Sărbătorește gustul rafinat al preparatelor gătite cu revoluționarul grătar Big Green Egg!

Chiar dacă anotimpul zilelor însorite și după-amiezilor de weekend care se lungesc până târziu în nopțile de primăvară târzie este încă departe, niciodată nu este prea târziu să te pregătești din timp pentru momentele speciale ce vor urma!

Primele raze de soare după iarna grea, anunță că se apropie cu pași mici,dar siguri, zilele alături de familie sau de prietenii gălăgioși, ademeniți în grădina ta, de voia bună și de miresmele îmbietoare ale grătarelor care sfârâie suculent sub toropeala cărbunilor aprinși. 

Sibienii de la PEFOC, brand îndrăgit și “casă” pentru cel mai bun semineu pe lemne din țară, care sunt deja renumiți pentru comercializarea și montajul profesional al unei game diversificate de soluții termice neconvenționale, ne prezintă acum un model de grătar ceramic ce poartă denumirea de Big Green Egg. Vechi de peste 3000 de ani, strămoșul grătarului ceramic apare pentru prima dată în Asia de Est și se prezenta sub forma unui cuptor rotund în forma inimii (kamado), fabricat din material ceramic. 

Tocmai această formă Inedită, ajută fluxul de aer din interior să transforme preparatele gătite de tine, în adevărate delicii culinare ce își vor păstra intacte, frăgezimea și aromele deosebite. Căldura din interiorul cupolei este dispersată uniform, la temperatura dorită, cu mențiunea că, Big Green Egg funcționează doar pe bază de cărbuni.

Începând cu secolul 20, soldații americani implicați în luptele din Japonia, au fost primii din afara Asiei care au descoperit cât de delicioase și suculente ies mâncărurile preparate cu ajutorul acestui grătar special. La întoarcere, mulți dintre ei au ales să ia ca suvenir, grătare kamado, gândindu-se să aducă și celor dragi de acasă, această nouă experiență culinară.

Așa a apărut în Atlanta anilor 70, compania de top gratare carbuni fondata de Ed Fisher  (Big Green Egg), care a permis tuturor gurmanzilor din SUA să cumpere un kamado. Dacă la început, compania acestuia se limita la a importa grătare din Japonia, cu timpul s-a intervenit prin îmbunătățirea constantă al acestei miraculoase mașini de gătit cu origini străvechi, folosindu-se cunoștințele contemporane, tehnicile de producție și materialele inovatoare.

În prezent, aceste cuptoare tradiționale din lut (strămoșul soluțiilor de mortar refractor din prezent) s-au transformat radical, fiind adaptate la cerințele vremurilor moderne. Confecționate parțial și din ceramică special dezvoltată de NASA, kamado au luat forma unor grill-uri perfect funcționale cu design special, ideale pentru sesiuni de răsfăț culinar în aer liber. Putem remarca că actuala generație de grătare Big Green Egg este rodul unei combinații de înțelepciune antică și tehnologie modernă.

Așadar, dacă te bucuri de o familie mare sau de un grup numeros de prieteni pofticioși și vrei să-i surprinzi, gătindu-le cu pasiunea unui masterchef al grill-ului sau pur și simplu adori să experimentezi constant tehnici noi de gătit, atunci, Big Green Egg este soluția perfectă prin care preparatele tale vor căpăta noi dimensuni și arome, demne de o experiență culinară desăvârșită.

Pe lângă comercializarea și montajul profesional al clasicelor seminee pe lemne sau a unei varietăți de soluții de încălzire alternativă, Pefoc.ro îți pune la dispoziție o gamă completă de grătare performante din ceramică, prevăzute cu capac (kamado) și accesoriile aferente, menite să transforme gătitul în aer liber, într-o sărbătoare a bunei dispoziții și a gusturilor bogate în rafinament.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni