(P) Serviciile juridice online solicitate de către românii din străinătate

(P) Serviciile juridice online solicitate de către românii din străinătate
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 09 Septembrie 2020
Data actualizare: 09 Septembrie 2020
De câteva luni ne bucurăm de implementarea unui nou concept de consultanță juridică, realizată prin mediul online. Este o idee care se dorea de mult timp dezvoltată, iar contextul actual, al restricțiilor pe fondul pandemiei de Covid-19 a facilitat punerea în aplicare.

Conceptul de Avocat Online a fost primit cu deschidere din partea clienților, mai ales că era nevoie de o astfel de platforma, pentru că toți cei care intampinau probleme, să se poate adresa în timp real, unui avocat.

Dat fiind faptul că majoritatea cetățenilor au fost nevoiți să lucreze de acasă sau să-și modifice programul normal de lucru, dar și restricțiilor sociale impuse de starea de urgență, contactul direct cu un avocat a devenit imposibil. De accea, consultanță juridică online a înlăturat orice tip de barieră și restricție dată de distanță, și a putut face posibilă interacțiunea dintre client și avocat. Astfel că o mare parte de cetățenii români aflați în străînătate, au putut să-și rezolve mult mai ușor și rapid, problemele juridice pe care le aveau in țară sau conflictele care au putut să apară la nivel interstatal.

Prin accesarea serviciul de consultanță juridică Avocat Online, poți economisi considerabil, în ceea ce privește timpul și resursele financiare. Nu mai este nevoie să te deplasezi până la biroul avocatului pentru a avea o întrevedere, iar problemele de natură juridică găsesc rezolvare prin diferite metode, cu aceleași rezultate precum cele obținute în mod clasic. Acum nu mai este nicio problema că cetățenii din străînătate sau cei aflați în alte orașe față de avocat să apeleze la ajutorul acestuia. Gata cu timpul pierdut în mijloacele de transport, invoirile de la locul de muncă și modificarea programului zilnic, pentru a te încadra in orarul de activitate al avocatului.

Cei aflați în străinătate nu trebuie să se deplaseze până în țară pentru a discuta cu avocatul sau pentru a-și rezolva diferitele tipuri de probleme de natură juridică. La fel se întâmplă și în cazul celor care se află la distanțe foarte mari de avocat și doresc totuși să apeleze la serviciile acestui. Avocat Online este metodă perfectă, în zilele noastre, de a cere sfaturi și de a rezolva probleme juridice, într-un mod simplu, rapid și eficient. Vestea bună pentru cetățenii români aflați în străînătate este faptul că au acces prin serviciul de Avocat Online la o echipa de avocați vorbitori de limba engleză și italiană, cu experiență de peste 10 ani în domeniu, cu rezolvare efiecienta de cazuri în care au fost implicați cetățeni români stabiliți în străinătate, cetățeni străini și statul român. Există numeroase conflicte și probleme de natură juridică ce pot găși rezolvare, cu ajutorul muncii depuse de avocat, fără să fie nevoie de prezența clientului.

Ca să înțelegem mai bine cum se raportează românii din străinătate la conceptul de Avocat Online am apelat la bunăvoința avocatei Claudia Chiriță, implicată în dezvoltarea platformei online.  

Am vrut să aflăm care sunt domeniile de expertiză cele mai solicitate de către românii din străinătate? Se pare că cetățenii români aflați în strainatate apelează la serviciul de consultanță juriica online pentru probleme ce țin de drept civil, precum modul in care se derulează moștenirea, care sunt actele de care au nevoie pentru a porni o succesiune, cum se stabilesc cotele părți ale moștenitorilor și alte aspecte legate de acest aspect, întâlnit frecvent in viață oricărei persoane.

De asemenea, cei aflați în strainatate doresc suport și consultanță din partea unui avocat în ceea ce privește dreptul de proprietate, modul de stabilire, dobândire sau recuperare a acestuia. Deloc neglijate sunt problemele legate de procedura de divorț, în cele mai multe cazuri fiind nevoie de reprezentarea în față autorităților de către avocat, in probleme ce țin de încredințarea minorului, stabilirea de drepturi personale, mediere sau partaj.

Totodată printre cele mai solicitate chestiuni juridice se numără recuperarea de creanțe, apărarea dreptului de proprietate privată sau răspunderea în caz de prejudicii.

Dacă te numeri printre românii aflați în strainatate și ai nevoie de ajutorul unui avocat, atunci apelează cu încredere la platforma online de consultanță juridică. Este foarte simplu să intri în contact cu un Avocat Online, iar rezolvarea problemei are loc cât se poate de rapid. Vei avea nevoie de un device, telefon, laptop sau tabletă, cu o conexiune bună la internet. Următorul pas este accesarea site-ului casei de avocatură Ad-Avocat.ro, și apoi intrarea pe platforma construită special pentru serviciul de consultanță juridică.

Pentru a te programa, este nevoie de completarea campurilor libere cu datele de identificare, precum nume, prenume, număr de telefon, adresa de e-mail. Apoi vei descrie problema juridică la care dorești rezolvare sau lămurire. Vei alege intervalul orar în care ești disponibil pentru a fi contactat de către avocat, precum și mijlocul de comunicare preferat, Zoom, Skype, Whatsapp sau telefon. Ultimul pas este plata onorariului fix, cu cardul online, prin intermediul unei metode securizate. În scurt timp vei primi confirmarea programării, urmând să fii contactat pentru întrevederea online. Vei discuta cu avocatul problema, vei primi lămuririle necesare, un plan de acțiune și dacă este nevoie se va face o nouă programare pentru dată viitoare. Orice tip de document sau act, acolo unde este cazul, se poate trimite în format electronic, pe adresa de e-mail a casei de avocatură.

Vei putea să aduci în discuție probleme ce țîn de dreptul civil, dreptul comercial, dreptul familiei sau drept medical. Ai acces la informare, consultanță și rezolvare de chestiuni de țîn de modificări în statutul juridică al unei companii, lichidări de societăți, aspecte legate de GDPR. Se oferă consultanță in legislația muncii, un subiect des abordat de cetățenii români din străinătate, cu suport la încheierea unui contract individual de muncă, lămuriri privind drepturile angajaților, indiferent de statul in care lucrează, dar și rezolvarea de litigii, conflicte și petiții de natură comercială.

Un avocat te poate ajuta în caz de divorț, prin reprezentare în față autorităților, acolo unde este nevoie de acest lucru. Vei primi asistență în aspecte legate de stabilirea întreținerii minorilor și a drepturilor personale. Există situații dese când divorțul poate fi înaintat de unul dintre soți, dacă separarea a avut loc de mai mult de 2 ani, fapt des întâlnit în cazul cuplurilor despărțite, în care unul dintre parteneri a plecat la muncă în străinătate.

Poți aborda probleme din aria de expertiză drept civil, privind răspundere în caz de prejudicii, în străinătate sau în țară, apărarea dreptului de proprietate privată, revendicare imobiliară, anularea de documente, nulitate, interpretare și cesiune de contracte. Cei implicați în cazuri de Malpraxis pot cere asistență și suport din partea unui Avocat Online. Se oferă consultanță juridică pentru medici, pacienți, furnizori de servicii medicale. Se redactează sesizările, se reprezintă clientul in față Comisiei de Malpraxis, se eliberează dosarul medical și se efectuează contestații, dacă este cazul.

De acum înainte nu mai trebuie să te gândești cu îngrijorare că nu ai niciun fel de suport din partea avocaților români, atunci când te afli în străinătate. Cu câteva click-uri ajungi să intri în contact cu un avocat specializat în problema ta, care îți poate oferi soluții și planuri de rezolvare, privind cea mai eficientă metodă de acțiune. Un serviciu nou, dar aflat printre favoritele multor români stabiliți în străinătate.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!