(P) Soba pe lemne este soluția idilică de încălzire pentru cabanele și casele de vacanță

(P) Soba pe lemne este soluția idilică de încălzire pentru cabanele și casele de vacanță
Data publicarii: 25 Iunie 2021
Data actualizare: 25 Iunie 2021
Cabanele sau casele de vacanță sunt ideale pentru escapadele de la sfârșit de săptămână în compania familiei, persoanei iubite și a prietenilor dragi. 

Distrează-te sau relaxează-te în mijlocul naturii, departe de agitația urbană, într-un refugiu care te va face să uiți pentru câteva zile, de grijile cotidiene! Iar dacă această bine meritată pauză este completată și de o soba pe lemne care va marca cu designul ei rustic momentele magice din jurul focului, atunci… și mai bine. 

Dacă vrei să te bucuri de căldura focului de lemne în nopțile reci de la munte, meșterii sibieni de la PEFOC, cu experiența lor de peste două decenii în industria soluțiilor termice alternative, ne propun o variantă de încălzire și decor, ideală pentru cabanele, pensiunile și casele rustice de vacanță. 

Pentru orice cabană mică, dar primitoare, soba pe lemne va reprezenta întotdeauna o decizie inspirată. Aceasta te ajută să conservi stilul și autenticitatea unui refugiu rustic, uitat undeva în inima munților. Soba nu ocupă mult spațiu, se întreține mult mai ușor decât un semineu pe lemne tradițional și se încadrează perfect în orice stil de amenajare - clasic, modern sau rustic. Așadar, vei fi surprins de eficiența și versatilitatea acestei surse de încălzire neconvenționale inedite. 

Pe piața de specialitate sunt disponibile mai multe tipuri de sobe pe lemne, cel mai des întâlnit dintre ele fiind soba confecționată din fontă. Un alt tip de sobă extrem de eficientă, dar mai puțin cunoscută, este modelul căptușit la interior cu șamotă - un material revoluționar, cu proprietăți izolatoare excelente. 

Fonta este un material care se definește prin calitate și proprietățile ei termoconductoare deosebit de apreciate. Sobele de fontă au capacități diferite de încălzire și pot fi utilizate pentru spații diverse. Datorită fontei și grosimii acesteia, căldura din focar se degajă imediat după aprinderea focului în sobă, și permite răspândirea uniformă și rapidă a aerului cald în toată casa de vacanță. 

În schimb, sobele căptușite cu șamotă au un design special și finisaje ce atrag prin textura inedită, dar și o eficiență calorică superioară. Șamota are proprietatea de a reține căldura o perioadă lungă după stingerea focului, ceea ce crește semnificativ randamentul unei sobe clasice pe lemne. Astfel, vei reuși să încălzești cabana mai mult timp, folosind aceeași cantitate de combustibil. Dacă este exploatată corect, soba căptușită cu șamotă necesită înlocuirea acesteia doar în momentul în care se observă urme de uzură. De aceea, este important să fii atent la modul în care alimentezi soba cu lemne, pentru a nu deteriora învelișul șamotat.

Ultimul detaliu pentru un randament optim este alegerea unui model potrivit de burlan sobă. Acesta trebuie să fie confecționat de asemenea dintr-un material rezistent, care să facă față variațiilor de temperatură, precum și gazelor chimice rezultate în urma combustiei ce pot duce la deteriorarea sa în timp. Pentru mai multă siguranță, alege întotdeauna montajul profesional oferit inclusiv prin rețeaua de meșteri oficiali Pefoc, specialiști desăvârșiți, răspândiți pe întreg teritoriul țării. 

Așadar, dacă îți dorești un sistem de încălzire eficient și aspectuos pentru cabana sau casa ta de vacanță sau poate unul dintre modelele de seminee decorative potrivite pentru apartamentul de la bloc, sub sloganul “noi facem tot, tu pui pe foc!”, vei avea ocazia să colaborezi cu o echipă dedicată și instruită în permanență. PEFOC îți va oferi cele mai bune soluții premium de încălzire alternativă, adaptate perfect la cerințele și buzunarele fiecăruia, dar și cu livrare gratuită, în maximum 48 de ore de la confirmarea comenzii. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies