(P) Ți-ai pregătit mașină pentru vara? Iată 5 sfaturi pentru o îngrijire corespunzătoare!

(P) Ți-ai pregătit mașină pentru vara? Iată 5 sfaturi pentru o îngrijire corespunzătoare!
Data: 26 Iunie 2020
Din punct de vedere calendaristic, prima luna de vara este aproape de final, însă temperaturile nu sunt cele la care ne-am fi așteptat.

Nu doar oamenii sunt bulversați de aceste schimbări bruște, ci și… mașinile. Probabil te-ai așteptat că temperaturile să influențeze și autoturismele, de aceea este important că fiecare anotimp să înceapă cu o verificare amănunțită a mașinii și o pregătire corespunzătoare.

Dacă nu ai circulat până acum cu mașînă, însă urmează o folosești inclusiv pentru deplasări mai lungi, îți prezentăm in continuare pașii pe care trebuie să ii urmezi astfel încât să poți spune că mașină este pregătită pentru zilele caniculare! 

1. Verifică direcția și trenul de rulare: de obicei, iarnă și primăvară nu sunt cele mai bune anotimpuri pentru o mașină. Din cauza precipitațiilor și materialelor antiderapante, carosabilul va fi mai degradat și este posibil să apară foarte mult denivelări și gropi pe care să nu le poți evita, oricât ți-ai dori.

Toate acestea alături de bucăți de gheață și condus pe zăpadă s-ar putea să afecteze sistemul de direcție al mașinii, așa că vara este import

2. Nu neglija curățarea și verificarea aerului condiționat: în zilele caniculare este imposibil să circuli fără aer condiționat, de aceea este bine să te asiguri că are suficient freon pentru a funcționa perfect.

De asemenea, nu neglija curățarea acestuia și schimbarea filtrului de aer. Un sistem de aer condiționat neigienizat poate provoca multe neplăceri, inclusiv probleme de sănătate.

Este important să cureți și să igienizezi aerul condiționat pentru a elimina toate bacteriile și virușii adunați de-a lungul unui an. Neindepartati, aceștia pot fi inhalati și pot provoca alergii sau probleme de sănătate.

3. Curată mașină în detaliu, atât în interior, cât și în exterior. Știai că substanțele antiderapante nu se curată atât de ușor? De câte ori ai acordat atenție dedesubtului mașinii pentru a o curată?

Un pas important în pregătirea mașinii pentru vara este curățarea acesteia în detaliu, astfel încât să înlături orice murdărie sau substanță care in timp ar putea produce coroziunea corseriei. 

4. Verifică sistemul de frânare și dacă este nevoie, înlocuiește plăcuțele. Iarnă, sistemul de frânare este mai solicitat, așa că este bine să îl verifici în momentul în care pregătești mașînă pentru vara.

Plăcuțele noi pot face diferența in cazul evitării unui accident, așa că este bine să le schimbi imediat cum simți că mașină nu mai răspunde prompt comenzilor.

5. Schimbă filtrele de aer: nu doar filtrul de aer al habitaclului trebuie schimbat, ci și cel al motorului. Acestea trebuie schimbate de regulă în fiecare an, pentru că influențează performanțele mașinii. Nu costă mult și te pot scuti de numeroase neplăceri! 

În timp ce îți pregăteai mașînă pentru vara ai descoperit că trebuie să înlocuiești anumite piese auto? Nu îți face griji! Le poți comandă cu încredere dintr-un magazin online de piese auto.

Acolo vei descoperi tot ceea ce ai nevoie pentru mașină ta, din toate categoriile: revizie, frâne, motor, suspensie și direcție, transmisie, caroserie, lumini și multe altele. 

În încheiere, am vrea să știm cum îți pregătești tu mașînă pentru vara. Urmezi vreunul dintre pașii pe care i-am recomandat in acest articol?  
Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO