(P) Tobele - instrument terapeutic? TOP 5 beneficii pe care NU știai că le au asupra organismului!

(P) Tobele - instrument terapeutic? TOP 5 beneficii pe care NU știai că le au asupra organismului!
Autor: Mihai Burlacu
Data: 09 Ianuarie 2020
Potrivit informațiilor apărute în cursul acestui an pe diverse site-uri cu profil cinematografic, se pare că actorul britanic Daniel Craig, ajuns la 51 de ani, a decis ca noul film din seria James Bond - No Time to Die, ce va fi lansat în aprilie 2020, să fie ultimul în care acesta să interpreteze rolul celebrului agent secret 007.

Majoritatea oamenilor care își propun să învețe să cânte la un instrument muzical au prima dată în minte chitara, vioara sau pianul. Un procent foarte mic din cei ce își duc copiii să învețe muzică optează pentru tobe sau orice instrument de percuție. În general, acest lucru se datorează preconcepției că acest instrument este extrem de zgomotos. Totuși, foarte puțină lume cunoaște faptul că exersarea talentului la tobe are nenumărate avantaje, atât de ordin fizic, cât și de ordin psihic. 

Citește în continuare pentru a afla care sunt cele mai importante 5 beneficii ale învățării acestui instrument:

Reduce stresul

Foarte multe persoane extrem de sensibile, predispuse la anxietate și depresie pot fi tratate de stările lor prin intermediul tobelor! Fiecare bătaie eliberează frustrare, dezamăgire și stres. Doar câteva minute de exersat pot avea efecte incredibile asupra organismului și a dispoziției generale. Stimularea fizică din timpul exercițiului se apropie ca intensitate de aceea a alergătorilor din cadrul unui maraton. Astfel, creierul eliberează o cantitate crescută de endorfine, iar tu te vei simți incredibil!

Ajută la exprimarea de sine

Cântatul la tobe te poate ajuta să te descoperi mai mult, dându-ți ocazia să te exprimi liber și să te conectezi mai bine cu emoțiile tale. De asemenea, sentimentul de putere pe care îl oferă ritmul tobelor este exact ceea ce caută orice persoană sensibilă ori melancolică. Dacă prin pictură artistul proiectează o parte din sufletul său pe o suprafață, prin ritm tu poți împărtăși energia ta, oferindu-i oricâte nuanțe dorești.

Te ține în formă

Nu doar că te distrezi atunci când exersezi, dar o oră de cântat la tobe se poate compara, lejer, cu un antrenament la sală. Un student care învață să își coordoneze mișcările arde, în medie, aproximativ 270 calorii în 30 minute. Acest lucru este impresionant, mai ales dacă iei în considerare faptul că în jumătate de oră de dans nu arzi decât 100 calorii, iar la aerobic te apropii ușor de 250 calorii (dacă depui mai mult efort).

Îmbunătățește performanțele academice

Există o legătură apropiată între cântatul la tobe și puterea cerebrală. Învățând să coordonezi mișcările tuturor membrelor simultan dezvolți ambele emisfere cerebrale. Astfel, nu doar că devii mai echilibrat emoțional, dar îți dezvolți și abilitățile logicii matematice. De asemenea, este dovedit științific faptul că această activitate ajută considerabil la creșterea IQ-ului.

Te ajută să trăiești în prezent

Să nu te conectezi la trecut sau la viitor, ci doar să trăiești aici și acum reprezintă un lux pe care mulți oameni îl experimentează foarte rar. Tocmai acesta este motivul apariției majorității tulburărilor de personalitate și a neliniștilor. În momentul în care cânți la tobe, ritmul te duce dincolo de timp și de spațiu, fapt ce te conectează profund la clipă. Mintea rămâne conectată în prezent.

În general, orice activitate creativă este benefică, dar învățarea unui instrument muzical se dovedește a fi extraordinară atât pentru minte, cât și pentru corp. Așadar, deși chitariștii sunt preferații doamnelor, bateriștii au parte de și mai multe avantaje!

 

FULLSCREEN
(P) Tobele - instrument terapeutic? TOP 5 beneficii pe care NU știai că le au asupra organismului!
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO