• PRO TV
  • (P) Top 5 camere de telefon ale anului 2019

(P) Top 5 camere de telefon ale anului 2019

(P) Top 5 camere de telefon ale anului 2019

În ultimii ani, camerele telefoanelor mobile au atins performanțe incredibile, iar calitatea fotografiilor făcute cu telefonul mobil a crescut considerabil.

Chiar dacă, pentru moment cel puțin, camerele foto ale telefoanelor mobile nu ating performanțele unui aparat DSLR sau mirrorless, ele pot juca de la egal la egal cu camerele foto point and shoot.

În plus, au avantajul de a fi mereu la îndemână, iar fotografiile realizate cu telefonul pot fi distribuite imediat pe rețelele de socializare. Așadar, care sunt cele mai performante camere de telefon din 2019? Află din acest articol ce cred experții în tehnologie.

 

iPhone 11 PRO

Apple a dat lovitura cu suita de trei camere atașată noului iPhone 11. Lansat în septembrie 2019, iPhone 11 are 3 camere dorsale cu câte 12 megapixeli fiecare și următoarele cupluri de distanță focală și diafragmă: 13mm - f//2.4, 26 mm - f/1.8, 52 mm f/2. Camera pentru selfie are la rândul ei 12 megapixeli și o deschidere maximă a diafragmei f/2.2.

Culorile, tonurile și expunerea arată foarte natural în fotografiile făcute cu iPhone 11 Pro, iar acest lucru diferențiază camera acestui telefon de concurență, unde fotografiile par mult mai procesate. Camera superangulară de 13 mm este excelentă pentru fotografii de călătorie și peisaj. Fotografiile realizate cu această cameră sunt ultrawide, iar deformările sunt minime. Camera de 52 de mm este excelentă pentru portrete.
 

Huawei P30 PRO

Camera acestui telefon întîlnește standardele tehnologice cele mai înalte, însă fotografiile realizate cu ea pot părea uneori mult prea procesate. Lansat în aprilie 2019, Huawei P30 PRO are 3 camere dorsale de 40, 20 și 8 megapixeli, în timp ce camera din față are 32 de megapixeli.

Camerele dorsale se descurcă excelent în lumină slabă, au un zoom puternic și specificații puternice. Toate aceste avantaje fac ca Huawei P30 PRO să fie o alegere excelentă pentru camera foto, extrem de versatilă. 

 

Samsung Galaxy S10 5G 

Lansat în aprilie 2019, Samsung Galaxy S10 propune camere dorsale de 12, 16 și 12 megapixeli, cu deschideri maxime f/1.5, f/2.2, respectiv f/2.4. Camera din față are 10 megapixeli.

Telefoanele Samsung sunt cunoscute pentru calitatea deosebită a camerelor foto, iar S10 nu face excepție. Camera dorsală se descurcă excelent în orice scenariu de fotografiere, datorită lentilelor wide, ultrawide și telephoto.

În plus, Samsung S10 oferă calitate video impresionantă în 4K, prin funcțiile de stabilizare digitală și HDR10+ pentru un contrast sporit pe imaginile filmate.

 

OnePlus 7T Pro

Un telefon foarte bun pentru portrete, care oferă un bokeh plăcut datorită suitei de camere dorsale de 48, 8 și 16 megapixeli, cu f/1.6, f/2.4, respectiv f/2.2.

Camera wide și cea de portret beneficiază de stabilizator de imagine, iar camera ultrawide captează și în modul Super Macro, care permite realizarea focusului la numai 2,5 cm de subiect. Pe modul Nightscape, se pot realiza fotografii cu expunere lungă de până la 30 de secunde.

 

Google Pixel 4 XL

Lansat în octombrie 2019, telefonul de la Google are o suită de camere dorsale de 12,2 și 16 megapixeli, în timp ce camera din față are 8 megapixeli. Marea noutate cu care vine noul telefon Google este modul Astro, folosit pentru fotografierea de noapte și care ține shutterul camerei deschis 4 minute pentru a capta cât mai multe detalii.

Condiția este ca telefonul să se afle pe un trepied sau să fie ținut cât mai nemișcat. Pe modul auto, telefonul de la Google surprinde imagini bune, cu multe detalii. În lumină slabă, însă, zgomotul de imagine crește considerabil. Per total, Google Pixel 4 XL este un telefon android bun cu o cameră care își face treaba, însă nu se compară cu rivalii de la Apple sau Samsung.

Indiferent că îl folosești pentru portrete, fotografii de familie sau de călătorie, telefonul mobil a devenit astăzi o adevărată alternativă la aparatul de fotografiat. Tu pe care îl alegi?

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni