(P) TOP activități pentru a-ți ține mintea în formă!

(P) TOP activități pentru a-ți ține mintea în formă!
Data publicarii: 14 Septembrie 2021
Data actualizare: 14 Septembrie 2021
De cele mai multe ori se face foarte multă propagandă pentru cât de bun este sportul pentru corp și minte, cât de mult contează să ai o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Deși aceste afirmații sunt foarte adevărate și ar trebui cu toții să ținem cont de ele, un detaliu este cel mai adesea uitat - cât de important este să ai activități prin care să îți pui mintea la contribuție constant. 

Creierul este cel mai important și complex organ din corpul unui om, care are o influență majoră asupra bunei sale funcționări, dar și asupra persoanei, ca individ uman. Deși inima este cea care ține corpul în viață, fără un creier sănătos și “hrănit” corespunzător, corpul rămâne viu, dar inactiv, într-o stare de degradare.

Pe cât de majoră este influența sa asupra existenței noastre, pe atât de repede poate să fie alterat. La fel ca orice alt organ intern, creierul are nevoie de elemente de bază, pe care le sustrage din alimentație, de protecție cu ajutorul unui program de somn potrivit și un ritm de viață activ. Însă, asemenea oricărui mușchi din organism, are nevoie de exerciții constante, pentru a-și îmbunătăți performanțele, pentru a-și depăși limitele.

Acest lucru este posibil prin mai multe activități, unele fiind sub formă de jocuri, așa cum este cel de rummy. Chiar dacă poate îți aduci aminte că este destul de simplu și îl jucai când erai mic, este o activitate care necesită atenție la detalii și capacitatea de a anticipa următoarele posibile mișcări.

Iată alte câteva exemple de activități pe care să le iei în considerare când vrei să planifici un plan de lungă durată, prin care să-ți antrenezi constant mintea!

Jocuri mintale

Mintea umană este extrem de complexă și este considerat că ea nu este folosită nici pe aproape de capacitatea sa maximă. Pentru a te provoca constant, în moduri antrenante și plăcute, poți apela unul dintre numeroasele jocuri mintale, precum șahul, puzzle-urile, sudoku sau rezolvarea cuburilor rubik. 

La nivel mondial există mai multe competiții extrem de mari, dar și alte jocuri și testări dificile ale capacităților creierului. Există multe activități incluse pe lista jocurilor mintale, fiecare în parte având propriile provocări.

Cititul

Încă de când suntem mici ni se spune să citim pentru a ne culturaliza, pentru a învăța cât mai multe. Această activitate are mai multe beneficii pentru o persoană, aducându-i nu doar un aport de informație, ci și un anume tip de limbaj, prezentarea mai multor viziuni asupra unor situații, asupra lumii și nu numai.

În plus, cărțile, în funcție de genul literar al acestora, pot spori și hrăni creativitatea, imaginația, capacitatea de a ieși din zona de confort, din punct de vedere mintal. Cititul constant, periodic, poate aduce numeroase beneficii, pe toate planurile, personal, social, profesional.

eSports

În categoria de eSports sunt încadrate anumite jocuri electronice, care poate inițial ai considera că sunt doar pentru copii. Cu toate acestea, dacă ești atent la detalii și dorești să fii cât mai bun, vei întâmpina provocări la care nu te-ai fi așteptat. “Sporturile electronice” sunt un segment dezbătut, care nu a devenit tot mai cunoscut și îndrăgit la nivel mondial în ultimii ani, chiar dacă a prins contur încă din perioada 1972–1989.

Printre cele mai populare jocuri din eSports se află CS:GO, Call of Duty, LOL, Smite, DOTA2 sau OverWatch. Toate competițiile de jocuri video au un regulament strict, dar și premii foarte mari care se acordă jucătorului sau echipei care a reușit să demonstreze cea mai bună îndemânare, cea mai bună coordonare. 

Fiecare joc în parte din eSports solicită capacitatea de adaptabilitate, de improvizație, de planificare a unui plan de luptă. În plus, sunt puse la încercare răbdarea, coordonarea, munca în echipă, succesul obținut în situații de stres intens.

Decizia ONJN NR. 1773/29.09.2017
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!