(P) Totul despre streaming: Sfaturi pentru începători

(P) Totul despre streaming: Sfaturi pentru începători
Citeste mai mult despre: streaming, cablu HDMI, sfaturi streaming,
Data publicarii: 23 Septembrie 2021
Data actualizare: 23 Septembrie 2021
Vrei să te apuci de live streaming și nu știi de unde să începi? Îți urmărești gamerii preferați online de ceva vreme și ai vrea și tu să-ți împărtășești pasiunea cu alții? În acest articol vei afla noțiunile de bază și lucrurile de care ai nevoie în viitoarea ta activitate de streamer.

De ce ai nevoie

1. Cameră video

După cum sigur știi deja, redarea imaginii la o rezoluție cât mai bună este principala caracteristică a unui stream de calitate. Există pe piață mai multe modele de camere video special fabricate pentru hobby-ul tău. După ce o alegi pe cea mai potrivită în funcție de resursele tale, ai nevoie de un cablu hdmi. Cablul HDMI are rolul de a conecta două dispozitive între ele - în cazul tău, camera video și monitorul - și de a menține transmisiunea semnalului video în digital. 

Pentru alegerea camerei video potrivite trebuie să ții cont de următoarele aspecte:

  • Semnal HDMI curat. Asigură-te că există o astfel de setare pentru ca atunci când transmiți live să nu apară pe ecran și alte date precum imaginea bateriei
  • Alimentator separat. Bateriile interne nu țin de obicei mai mult de 20 de minute, iar un stream poate dura ore întregi. Asigură-te că poate fi încărcată printr-un adaptor universal
  • Timp de filmare nelimitat. Unele camere se închid automat după 30 de minute de folosire. Ai grijă ca modelul ales să aibă o setare care să împiedice acest lucru

2. Microfon

După imaginea video, calitatea sunetului este cel mai important element. Multe camere video permit conectarea directă a unui microfon sau a unei lavaliere. În funcție de preferințe, există o gamă largă de modele disponibile pe piață care să îți transforme streamul într-o experiență de calitate pentru urmăritorii tăi. 

Deși camera de filmat vine cu un microfon încorporat, acesta nu va putea face diferența între vocea ta sau sunetele de fundal, care ți-ar putea perturba activitatea. Mai există varianta seturilor de căști cu microfon încorporat, cel mai des folosită de către gameri. Pentru această opțiune însă este nevoie de câteva setări făcute direct din calculator. 

3. Lumini

Deși acest element este opțional dacă nu vorbim despre transmiterea unor emisiuni online, luminile pot ajuta în special în cadrul live-urilor făcute noaptea. Ele îmbunătățesc calitatea luminii și plasează focusul asupra ta pentru ca cei care te urmăresc să nu fie distrași. Mai mult decât atât, o lampă poate fi folosită și pe timp de zi dacă nu dispui de suficient de multă lumină naturală în camera unde filmezi. 

Streamingul este până la urmă o interacțiune umană, așa că este nevoie să fii văzut și auzit pe cât de clar posibil. Mimica feței joacă deseori un rol important în comunicarea cu ceilalți, astfel încât nu strică să investești într-o lampă ce poate fi cu ușurință atașată direct pe camera video. 

1, 2, 3 and… action!

Acestea sunt elementele de care ai în principal nevoie pentru a începe un live streaming pe platforme precum YouTube sau Twitch. Dacă e vorba strict de gaming, atunci știi deja că ai nevoie de un setup bine pus la punct în ceea ce privește monitorul, unitatea centrală, tastatura, etc. Tot ce îți rămâne de făcut e să conectezi camera și microfonul.

Nu uita că tu ești cel responsabil de crearea atmosferei, iar oamenii care aleg să te urmărească vor să aibă parte de o experiență plăcută. De aceea este important să investești în produse de calitate care te vor ajuta să câștigi popularitate. Deși detaliile tehnice sunt numeroase și s-ar putea să dureze până le pui la punct, acestea vor marca succesul streamului tău.  
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!