• PRO TV
  • (P) Unde e bine să depozităm încălțămintea din piele naturală și cum o întreținem pentru a NU se deteriora?

(P) Unde e bine să depozităm încălțămintea din piele naturală și cum o întreținem pentru a NU se deteriora?

(P) Unde e bine să depozităm încălțămintea din piele naturală și cum o întreținem pentru a NU se deteriora?

Așa cum avem mai multe haine potrivite pentru diverse ocazii, pe care le purtăm din când în când în funcție de unde trebuie să mergem, așa avem și încălțăminte pe care nu o vom purta zi de zi sau pe care o purtăm doar în anumite sezoane. 

Dacă mai este și din piele naturala, încălțămintea are nevoie de condiții speciale de depozitare. Pielea naturala este rezistentă, trece prin procese de prelucrare atentă și tratare, rezistă și la uzură și zgârieturi și arată foarte bine mai mult timp. Însă, nu trebuie să ne bazăm doar pe aceste caracteristici și să aruncăm perechile de încălțăminte din piele naturală oriunde prin casă.

Brandul românesc de încaltaminte din piele naturală ePantofaria, ne ajută cu acest material pentru a ști cum să depozităm și întreținem CORECT încălțămintea din piele și ce trebuie să facem pentru a ne bucura de aspectul și calitatea acesteia pentru mai mult timp.

Reguli de depozitare!

Ca regulă generală, vom încerca să depozităm articolele de încălțăminte fabricate din piele naturala cât mai departe de radiația solară, de umiditate excesivă și de diverse substanțe chimice care ar putea cădea pe suprafața lor. 

Cu alte cuvinte, nu avem voie să punem pantofi, cizme sau ghete pe o poliță aflată pe balcon în bătaia razelor solare, la fel cum nu avem cum să depozităm niște balerini în baie, unde umezeala e foarte mare. 

Totuși, regulile generale nu se pot aplica peste tot. Așa că trebuie să ne adaptăm în funcție de ce locurile disponibile în locuințe. S-ar putea ca pe hol, de exemplu, să avem umiditate mai mare dacă avem o bucătărie transformată ăn open space sau fără ușă, la fel cum putem avea pe balcon un frigider sau alt aparat care degajă foarte multă caldură, fix lângă spațiul de depozitare pentru încălțăminte.

Să găsim cel mai bun loc pentru depozitarea încălțămintei din piele naturala!

De exemplu, am putea pune articolele într-un loc special amenajat din dressing sau din dulapuri. Acolo stau în siguranță, nu vin în contact cu praf sau mizerie, sunt ferite și de umezeală sau căldură excesivă. 

La fel de bine putem să ne aranjăm încălțămintea într-un pantofar aflat pe hol sau în altă parte a locuinței. Și acolo putem să organizăm, depozităm în siguranță și să avem control.

Pentru a fi și mai creativi, putem să ne facem noi o ladă specială ca un cufăr în care să ne putem pune cele mai prețioase și importante perechi de încălțăminte. Lada respectivă poate sta într-o debara sau într-un spațiu special creat în colțul unei camere, după un anumit mobilier sau unde dorește fiecare pentru a nu incomoda. Tot ce contează este să avem aerisire bună și să nu punem nimic deasupra.

Dacă sunt prea multe perechi, le putem pune în săculeți individuali sau le putem împacheta pentru a nu veni în contact și a se degrada suprafețele lor. Marele avantaj al acestei metode de depozitare ține de integritatea pastrată pentru fiecare dintre perechile deținute și o rezistență mai mare în timp a materialelor de bază din care sunt confecționate. NU folosiți pungi din plastic, ci mai degrabă săculeți ca o plasă pentru aerisire!

Întreținerea încălțămintei din piele naturală!

Pielea naturală este pretențioasă când vine vorba de depozitare, nu o putem pune pur și simplu pe un raft, într-o cutie și le lăsăm acolo. Pielea trebuie întreținută, curățată, dată cu substanțe/soluții ca să nu se usuce, să nu apară cute sau riduri pe ea. 

Este recomandat să lustruim din când în când pielea, o putem da cu o cremă de întreținere, chiar dacă nu o purtăm mai mult timp. Pe lângă îngrijire și lustruire, perechile de încălțăminte au nevoie și de o observare atentă și de o curățare impecabilă cu o carpă simplă și moale la câteva săptămâni.

Lustruirea articolelor din piele naturală!

Pasul 1 - Se curăță de impurități și mizerie rămasă între talpă sau modelele de pe încălțăminte.

Pasul 2 - Se șterge cu o cârpă moale, pentru a ne asigura că nu mai rămân urme de praf sau mizerie.

Pasul 3 - Se aplică cremă, nu foarte multă, și se întinde cu un burete (care nu zgârie). Crema se întinde începând cu partea din față, partea din spate și apoi lateralele.

Pasul 4 - Se folosește un dres lycra de femeie pentryu lustruire (este cel mai bun material încercat și folosit și de către majordomi în Statele Unite pentru lustruirea încălțămintei).

Pasul 5 - Se depozitează, conform indicațiilor de mai sus.

Dacă ești curios, poți încerca și acest truc cu folosirea unei banale coji de portocală!

Încălțămintea din piele naturală va rezista bine pe timpul depozitării dacă avem și o temperatură controlată în mediul în care vor sta articolele. 

Ferim încălțămintea de locuri reci sau prea calde, la fel cum nu avem ce căuta cu încălțămintea noastră într-un beci sau într-o cămară plină de tot felul de borcane și pungi. Acolo, oricând se poate întampla ceva și diverse substanțe ajung pe suprafața încălțămintei din piele naturală.

Nu uita! Atenția sporită și îngrijirea constantă, chiar și când nu ne încălțăm cu diverse articole din această categorie, sunt esențiale dacă vrem să avem o colecție impresionantă de încălțăminte din piele în perfectă stare și numai bună de luat la cele mai importante evenimente din viața noastră.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni