• PRO TV
  • (P) Va câștiga Ucraina Eurovisionul din 2022?

(P) Va câștiga Ucraina Eurovisionul din 2022?

(P) Va câștiga Ucraina Eurovisionul din 2022?

Pe măsură ce ne apropiem de perioada de desfășurare a spectacolului Eurovision 2022 și se lansează tot mai multe cântece, balade care mai de care mai puternice ne cuceresc inimile și ne îmbie să dansăm.

Anul acesta, la Eurovision participă o mulțime de artiști cu potențial, dar dintre toți, cei mai promițători dintre ei sunt Kalush Orchestra din Ucraina pentru care cu siguranță mulți pariori vor cumpăra biletul zilei pentru azi.

Din păcate, splendoarea spectacolului Eurovision este umbrită de situația dezastruasă din acest moment din Ucraina. Cu sute de mii de oameni care și-au părăsit locuințele și cu știrile care anunță lucruri din ce în ce mai nefaste pe zi ce trece, parcă ne este și greu să ne imaginăm cum va arăta sfârșitul lui mai pentru această țară.

Dar chiar și în aceste condiții, până acum cel puțin, pregătirile pentru spectacolul Eurovision decurg conform planului, iar trupa din Ucraina pare deocamdată cea mai promițătoare dintre toate.

Trupa Ucrainei - favorita tuturor la Eurovision 2022

Nici în ceea ce privește acest spectacol extraordinar lucrurile nu au fost chiar simple pentru Ucraina. Cea mai mediatizată țară de la ora actuală a trebuit să-și schimbe cântecul de participare după ce câștigătoarea competiției Vibdir 2022, Alina Pash, a anunțat retragerea din concurs. Și astfel, a ajuns trupa Kalush Orchestra să fluture steagul ucrainean în Italia, la spectacol.

După cum știm cu toții, Ucraina a fost invadată de Rusia încă din luna Februarie a acestui an, iar ceea ce este mai trist este faptul că ea nici măcar nu este prima țară care va participa la Eurovision în această situație. Bosnia și Herzegovina a participat tot în aceste condiții în anul 1993, în timpul războiului bosnian, iar publicul spectacolului l-a aplaudat pe purtătorul de cuvânt Deja Zagorac care a anunțat rezultatele în timpul unei convorbiri telefonice care se tot întrerupea din cauza conflictului în plină desfășurare. Însă, în anul acela, cântecul bosnienilor care făcea referire la război și care se numea Sva bol svijeta s-a clasat doar pe locul 16.

În 2022, Kalush Orchestra va reprezenta Ucraina cântând Stefania. Și această trupă a devenit populară tot datorită spectacolului Vibdir 2022, în cadrul căruia a terminat pe locul 2 și a câștigat admirația publicului. Cântecul acestei trupe este un cântec cu mult potențial, cu priză la europeni care nu ne-ar mira deloc dacă ar termina primul în clasamentul Eurovision.

Alți favoriți din cadrul concursului Eurovision 2022

Pe locul doi dintre cele mai încurajate țări la Eurovision se află Italia. Mahmood este reprezentantul Italiei, iar cântecele lui au obținut performanțe foarte bune în competiții naționale și sunt foarte populare pe Spotify, Brividi ajungând chiar pe locul cinci în top 50 global.

Nicio țară nu a mai câștigat Eurovisionul la ea acasă după succesul Irlandei în anul 1994, însă Polonia s-a apropiat destul de mult de această performanță în concursul juniorilor în anul 2019. 

Întorcându-ne la favoriți, pe locul 3 avem Suedia, iar pe 4 Grecia. Pentru a afla câștigătorul din Suedia a fost o plăcere să ascultăm toate melodiile din cadrul spectacolului Melodifestivalen. În Grecia toată lumea își pune speranțele în tânăra de doar 25 de ani, Amanda Tenfjord.

Pe locul 5 bătălia se dă între Norvegia și Elveția. Norvegia și-a anunțat deja participantul într-un fel sau altul și se pare că vom asculta Give That Wolf a Banana, însă Elveția nu a spus nimic încă. 

Și Polonia este destul de populară, la fel ca Finlanda și Marea Britanie, însă tot credem că niciuna din aceste țări nu se ridică la rangul Ucrainei.

Pe de altă parte, s-ar putea ca opiniile tuturor să fie influențate acum și de empatia pe care cu toții o purtăm față de această țară și față de populația ei. Dar și melodia participantă este una foarte bună, de aceea, nici dacă situația nu ar fi fost de așa natură, nu ne-ar fi mirat ca Ucraina să câștige.

Tu ce crezi? Va câștiga Ucraina pentru a treia oară în Turin? Sau Italia va obține premiul pentru a doua oară la rând? Ori crezi că vom avea parte de alte surprize?

Decizia ONJN nr.1067/23.06.2016

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni