(P) Vrei un câine de pază? Iată care sunt cele mai potrivite rase

(P) Vrei un câine de pază? Iată care sunt cele mai potrivite rase
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 16 Octombrie 2020
Data actualizare: 16 Octombrie 2020
Un câine de pază îți poate proteja proprietatea, casa și chiar familia de persoanele care intră neinvitate în aria ta privată. Câinii de pază trebuie să fie agili, de talie mare sau medie, cu o constituție atletică și condiție fizică bună. Un câine supraponderal, chiar dacă este masiv, nu este un bun câine de pază, pentru că nu poate alerga după hoți sau agresori.

Ciobănescul german

Cunoscut și sub numele de câine-lup, ciobănescul german este, adesea, folosit pentru pază, datorită inteligenței și a forței sale. De altfel, câinii-lup sunt utilizați, în multe țări, și de autorități, în structurile armatei sau poliției, pentru că sunt vigilenți, puternici și, datorită inteligenței peste medie, permit un dresaj avansat. Dacă îți dorești un bun câine de pază, ciobănescul german este o alegere bună. Va fi nevoie să investești timp în educarea lui, însă te vei avea un patruped loial și protectiv.

Mastiff

Rasa de câini Mastiff are un istoric îndelungat, fiind cunoscută încă din Antichitate. În trecut, ei erau forțați să lupte în arenă împotriva urșilor sau a taurilor, dar erau și excelenți paznici ai diferitelor proprietăți. Mastifful este un câine impunător, cu un cap mare și constituție puternică și impune respect prin simpla prezență. La maturitate, poate atinge peste 70 de kilograme și măsoară în jur de 70-80 de centimetri. Este iubitor și protector cu familia și este un excelent câine de pază.

Cane Corso

Cane Corso este un câine de talie mare, impunător, care poate doborî un adult prin simpla forță fizică. Este excelent pentru pază și apărare, și, deși atinge dimensiuni considerabile, este foarte agil. 

Rottweiler

Rottweilerii sunt cei mai buni câini de pază, pentru că au un instinct de a proteja foarte dezvoltat. De talie mare, ei sunt agili și inteligenți și învață, rapid, comenzile dar nu sunt prietenoși cu străinii. În trecut, Rottweilerii ajutau la paza și apărarea cirezilor de vite. În prezent sunt câini de companie plăcuți, dar au nevoie de un dresaj bun care să le țină sub control agresivitatea.

Doberman Pinscher

O rasă adesea folosită pentru apărare și pază, Dobermanii Pinscher sunt câini agili, foarte rapizi, care prind orice hoț. Cu un auz foarte bine dezvoltat, ei sunt foarte atenți și miros de la distanță orice primejdie. Se recomandă la paza unor perimetre largi, datorită constituției atletice și condiției fizice deosebite. Inteligența peste medie îi face să fie ușor de dresat.

Schnauzer uriaș

Schnauzerii uriași sunt câini puternici și impunători, cu un lătrat accentuat care ține la distanță persoanele străine. Au un instinct de protecție foarte bine dezvoltat, iar dresajul îi face câini de pază excelenți. Sunt foarte loiali și devotați familiei și fac totul pentru a o proteja. Au nevoie de atenție și este important să-și mențină forma fizică optimă, pentru a se putea achita de datoria de câine de pază.

Dalmațian

Cu toate că filmul de desene animate care i-a făcut celebri nu o arată, dalmațienii sunt foarte buni câini de pază. În trecut ei au fost câini de război, de patrulă la graniță sau de vânătoare. Au o statură musculoasă, robustă și un simț al datoriei foarte dezvoltat. Au instincte de vânător, sunt rezistenți și loiali. Dalmațienii reprezintă o bună alegere dacă vrei să ai un câine de companie care să asigure și paza proprietății tale.

Așadar, pentru pază, cele mai recomandate sunt rasele de talie medie și mare, câini inteligenți, care pot învăța rapid comenzi, puternici, dar în același timp agili. Câinii de pază sunt, totodată, și excelenți câini de companie.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies