Pandemia de coronavirus | Carantina și izolarea la domiciliu au salvat milioane de vieți în Europa (studiu)

Pandemia de coronavirus | Carantina și izolarea la domiciliu au salvat milioane de vieți în Europa (studiu)
Măsurile restrictive nu au fost pe placul europenilor. FOTO: Getty Images
Măsurile de distanțare socială și carantina, instituite în mai toate statele europene, au dat roade incredibile, arată cel mai recent studiu realizat de specialiști.

În Europa, continent unde libertatea de mișcare a populației este rareori îngrădită, numărul persoanelor decedate de Covid-19 ar fi fost de aproape 20 de ori mai mare dacă statele nu ar fi luat măsuri radicale de combatere a răspândirii bolii.

Citește și

Printre acestea se numără carantina totală a unor regiuni și izolarea la domiciliu a cetățenilor. Potrivit unei echipe de specialiști de la Universitatea Imperial din Londra, continentul ar fi înregistrat peste 3,2 milioane de morți în lipsa restricțiilor de mișcare și de suspendare a activității agenților economici.

Studiul cercetătorilor a luat în vedere doar 11 țări din Europa (Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Spania și Suedia). Potrivit datelor, citate de bbc.com, circa 3,1 milioane de vieți au fost salvate de la izbucnirea pandemiei de coronavirus până la data de 4 mai, ultima zi cuprinsă în studiul universitar.

Citește și: Bill Gates, despre teoriile care susțin că el urmărește microciparea oamenilor: „Sunt atât de stupide”

Carantina a evitat milioane de decese; aceste morți ar fi fost o tragedie”, a declarat dr. Seth Flaxman, pentru sursa citată. 

Până în acest moment, 179.568 de oameni din Europa și-au pierdut viețile din cauza noului coronavirus. În timp ce focarele de pe bătrânul continent se sting unul câte unul, alte zone roșii apar în America de Sud. În acest moment, Brazilia, Peru, Chile și Ecuador sunt cele mai lovite state, cu aprope 50.000 de decese.

Cercetarea realizată de specialiștii Universității Imperial mai arată că, în lipsa măsurilor restrictive, la acestă dată, epidemia ar fi fost încheiată în Europa. Motivul? S-ar fi obținut acea imunizare de masă, pe care Suedia a considerat-o cea mai bună soluție de gestionat pandemia.

Însă, imunizarea colectivă ar fi venit cu un cost uriaș: milioane de vieți pirdute. 

Fotografii: Getty Images/Shutterstock

Vezi și VIDEO: Doctor de bine - Dr. Gabriela Bar, despre cum să ne protejăm copiii împotriva gripei și a coronavirusului

FULLSCREEN
Carantina și izolarea la domiciliu au salvat milioane de vieți în Europa (studiu)
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies