(P) Panourile radiante – sistemele de încălzire tot mai apreciate de publicul român

(P) Panourile radiante ndash; sistemele de încălzire tot mai apreciate de publicul român
Data: 04 Decembrie 2019
Panourile radiante reprezintă o modalitatea de a încălzi încăperile tot mai apreciată de publicul român. De ce? Pentru că astfel de sisteme de încălzire nu au nevoie de o centrală pentru a funcționa și nici de conexiunea de rețeaua de gaz. Totodată, raportul calitate – preț care le caracterizează este unul optim.

Tot ce panourile radiante folosesc pentru a funcționa este curentul electric, dar și radiațiile cu infraroşu, radiații pe care ochiul uman nu le poate percepe – nu au nici gust, nici miros. ElectricSun este un producător de renume pe piața din România, deoarece pune la dispoziția celor interesați, celor în căutarea unui sistem de încălzire optim, panourile radiante, sisteme de încălzire confortabile și sănătoase.

Un soare artificial, dar la fel de eficient, în propria locuință

După cum s-a spus și mai sus, panourile radiante marca ElectricSun folosesc radiațiile infraroșii în compania curentului electric pentru a funcționa. Radiaţiile infrarosii sunt de undă lungă 4-15 μm (micrometri). Mai pe scurt, panourile radiante sunt un soare artificial în fiecare locuință – încălzesc atât corpurile aflate în interior, cât și pereții, într-o manieră sănătoasă și naturală.

Totodată, datorită formei în care se prezintă, emană căldură uniform în încăperi, asigurând o temperatură optimă atât pe timp de zi, cât și pe timp de iarnă.

Un astfel de sistem de încălzire vine cu o mulțime de avantaje la pachet

În cazul acestui sistem de încălzire nu doar că vorbim de un raport calitate – preț optim, ci și de un consum vizibil mai redus. În lista de avantaje cu care aceste panouri radiante vin la pachet se numără:

- Ceritificatele care atestă calitatea la standard înalt: TÜV GS, TÜV, ISO, ECM, CE, IP54, RoHS;

- Consumul cu 20% - 50% față de clasicele sisteme de încălzire de pe piață. Producătorul ElectricSun afirmă că după montarea acestui sistem de încălzire se vor cheltui doar 50-120 de lei pe încăpere, lunar, pe timp de iarnă;

- Montajul este unul simplu și rapid – panourile sunt însoțite de instrucțiuni în acest sens;

- Panourile radiante nu produc curenți de aer și nu emană gaze toxice de niciun fel;

- Nu consumă oxigenul în încăperile în care sunt amplasate;

- Razele infraroșii 15 μm au numeroase efecte terapeutice asupra corpului – stimulează confortul în locuință;

- Randamentul pe care îl dau este de 98 %, iar durata medie de viață este de 25 de ani – perioadă în care nu au nevoie de service sau alte revizii.

De exemplu, panoul radiant cu infraroșu de 600 W se recomandă a fi montat pe perete sau pe tavan – cât mai central. Totodată, dimensiunile sale sunt de 1010 x 602 x 22 mm, deci nu ocupă mult spațiu. Cablul – firul conductor este dublu izolat, lung de 0.5 m, fără ștecher, se recomandă termostat.

Pentru că folosesc undele infraroșii pentru a menține încăperea la temperatura dorită, nu favorizează în niciun fel apariția igrasiei. Garanția de care acestea dispun este de 5 ani, dar producătorul deja garantează o durata de viață a acestora de 25 de ani. Indicele de protecție este IP54. Trebuie menționat și că termostatul nu este inclus în prețul achiziției, el trebuie adăugat in coș separat.

Informații utile privind montarea panourilor radiante

După cum s-a spus și anterior, montarea panourilor radiante cu infraroșu poate fi făcută de oricine, dar se recomandă, pentru un plus de siguranță, să fie făcută de către un electrician. Un panou radiant trebuie montat pe tavan sau perete, cât mai central, cu 4 șuruburi în dubluri. Apoi urmează legarea la circuitul de curent electric 230 V, la o doză sau priză. Nu în ultimul rând, termostatul trebuie pus pe cablul de alimentare ca un întrerupător.

Distanța dintre tavan, este recomandat să fie montat în acest loc, și colțurile pardoselii trebuie să fie mai mică de 3- 4 metri pentru ca randamentul să fie optim, iar eficiența pe măsura așteptărilor. Există posibilitatea ca atunci când panoul radiant este montat pe perete, acesta să nu emită unde infraroșii în anumite colțuri ale încăperii, deci să nu încălzească după cum beneficiarul își dorește.

Pentru și mai multe detalii, pentru a face o achiziție corectă, reprezentată de un raport optim calitate – preț, cei interesați sunt invitați să acceseze ecojoy.ro. Echipa le stă la dispoziție în cazul în care au nelămuriri privind modul în care panourile radiante funcționează și nu numai.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO