Părintele catolic Francis Doboș a vorbit despre pandemia de coronavirus: „Să avem grijă”

Părintele catolic Francis Doboș a vorbit despre pandemia de coronavirus: bdquo;Să avem grijă
Citeste mai mult despre: COVID-19, cip, covid, francis dobos,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 06 Aprilie 2021
Data actualizare: 06 Aprilie 2021
Ani la rând, părintele Francis Doboș a fost purtătorul de cuvânt al Bisericii Catolice și a apărut pe toate canalele media, devenind astfel o imagine pe care românii o recunosc ușor acum.

Zilele trecute, cu ocazia Paștelui catholic, preotul a făcut o serie de declarații despre pandemia de coronavirus, afirmâd, potrivit Digi 24, că teoriile conspirației care apar pe internet zilnic nu ar trebui luate în serios de adevărații creștini.

„În această perioadă, este mai important să punem credința și știința împreună, să evităm lecturile conspiraționiste. Putem găsi întotdeauna ceva de care să ne fie frică. Recent, s-a viralizat un clip cu măștile, care ar conține nano-cipo-particule și așa mai departe, am văzut și alte explicații... Pentru un om care crede cu adevărat în Dumnezeu și nu trăiește o credință la nivelul oarecum superstițios, nu poate exista această abordare, care să mă ducă în zona conspirației. Cine vrea să-mi pună un cip, nu mi-l pune printr-un virus, mi-l pune printr-o frică, mi-l pune printr-o conspirație, care poate destabiliza o țară, poate destabiliza națiuni și ne poate pune unii împotriva celorlalți. Iar treaba aceasta, în fișa postului, este a diavolului! Să avem grijă și noi, oamenii credincioși, dar și cei care nu cred, să ne respectăm unii pe alții. Folosim credința și dacă ne vaccinăm. Nu ne vaccinăm de frică, ci ne vaccinăm cu încredere că Dumnezeu ne pune la dispoziție instrumente prin care noi să-i ajutăm pe semenii noștri nu doar să rămână în viață, să scape cu viață, ci să aibă și viață relațională mai apoi, când se termină pandemia: să ne întoarcem în bisericile noastre, în casele noastre, să umplem străzile noastre, să reluăm concediile, partidele de fotbal pe stadion și concertele la care participam de obicei”, a spus părintele Francis Doboș.

foto: Agerpres

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro

Vezi și: Hai să fim super! - Bogdan Stelea

FULLSCREEN
Părintele catolic Francis Doboș a vorbit despre pandemia de coronavirus: „Să avem grijă”
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies