Pfizer a anunțat că pregătește o pastilă orală anti-COVID-19! Când ar putea fi gata

Pfizer a anunțat că pregătește o pastilă orală anti-COVID-19! Când ar putea fi gata
Citeste mai mult despre: pfizer, coronavirus, COVID-19, Pastila,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 04 Mai 2021
Data actualizare: 04 Mai 2021
După ce la începutul lunii martie gigantul farmaceutic Merck anunța că lucrează intens la crearea unei pastile anti-COVID-19, acum și cei de la Pfizer au vorbit despre dezvoltarea unui medicament oral care ar putea ucide noul coronavirus.

Potrivit jurnaliștilor de la CNBC, Albert Bourla, care este CEO la Pfizer, a afirmat că pastila ar putea fi gata până la finalul anului 2021.

„Lucrăm în prezent la două variante: una injectabilă și cealaltă administrată oral. Acordăm o atenție specială pastilei, deoarece ea prezintă o mulțime de avantaje, unul dintre ele fiind acela că nu mai trebuie să mergi la un spital să-ți faci injecția, deoarece vei putea să-ți faci tratamentul direct la tine acasă. Va fi un medicament care va schimba complet regulile jocului. Toate mutațiile coronavirusului despre care tot auzim în aceste zile au loc la nivelul proteinelor Spike. Pastila noastră nu acționează asupra acestor proteine, ceea ce ne face să credem că ea va fi mult mai eficientă împotriva noilor tulpini. Deci, toate acestea sunt vești bune”, a spus șeful Pfizer.

foto: Shutterstock

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro

Vezi și: A ieșit cu sabia în stradă de Paște!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies