Pfizer, acord cu alte companii pentru a produce pastila anti-COVID-19

Pfizer, acord cu alte companii pentru a produce pastila anti-COVID-19
Citeste mai mult despre: pfizer, covid, COVID-19, Pastila, pastila covid,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 17 Noiembrie 2021
Data actualizare: 30 Noiembrie 2021
Reprezentanții companiei americane Pfizer au dezvăluit recent că au reușit să ajungă la un acord cu un grup susținut de ONU, astfel că pastila anti-COVID-19 la care lucrează va putea fi produsă și de alte companii din întreaga lume.

Potrivit jurnaliștilor de la Associated Press, acordul a fost semnat între Pfizer și Medicines Patent Pool, organizație de sănătate publică susținută de Națiunile Unite. Astfel, pastila anti-COVID-19 ar putea ajunge în 95 de țări sărace, adică la aproximativ 53% din populația lumii, după ce va fi produsă de mai multe companii de medicamente.

Reprezentanții Organizației Medici fără Frontiere anunță însă că, din păcate, din acord sunt excluse unele țări care au fost lovite puternic de pandemia de coronavirus, iar printre acestea se regăsesc Brazilia, China, Argentina și Thailanda. Astfel, acolo nu va ajunge pastila anti-COVID-19.

„Este foarte important că vom putea oferi acces pentru peste 4 miliarde de oameni la un medicament care pare a fi eficient și a fost dezvoltat recent”, a spus Esteban Burrone, director în cadrul Medicines Patent Pool. Tot el a afirmat că, după ce vor primi licența, producătorii vor putea avea gata pastila anti-COVID-19 în doar câteva luni.

foto: Shutterstock

Vezi și: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies