Pot merge românii "la scăldat"? Care sunt șansele de a se transmite noul coronavirus printr-o baie în piscină sau mare?

Pot merge românii  la scăldat ? Care sunt șansele de a se transmite noul coronavirus printr-o baie în piscină sau mare?
Citeste mai mult despre: coronavirus, mare, piscina,
Data: 26 Mai 2020
Odată cu măsurile de relaxare, dar și cu venirea verii, tot mai mulți oameni vor să știe în ce măsură vor putea merge la mare sau la piscină și mai ales dacă acolo sunt în siguranță în aceste vremuri!
Publicația New York Post citează specialiști și concluzionează: toată lumea în piscină! Doar amintiți-vă ca măștile să rămână pe margine și să nu ia contact cu apa!
 
Experții de la Centrul de Control și Prevenire a Bolilor din SUA anunță că scăldatul în apa tratată cu clor nu reprezintă o modalitate de infectare cu noul coronavirus. Mai mult cantitatea de clor utilizată de orice piscină omoară noul coronavirus:
 
„Cantitatea medie de clor folosită în curățarea și dezinfectarea apei din piscină este suficient de mare încât să ucidă virusul”, explică Roberta Lavin, profesor de medicină la Universitatea din Tennessee.


 

Apa mărilor este, din fericire, tot un mediu cu un risc scăzut de transmitere a noului coronavirus. 
 
„Nu există date care să arate că apa de mare are vreun efect asupra virusului. Cel mai probabil efectul este lent şi marginal. Însă, dat fiind faptul că virusul va fi mult diluat în apă, nu cred că există un pericol real ca virusul să fie luat ‘din apă’. Mult mai serios este riscul să fie luat din aer, de la cineva”, a explicat Mihnea Boștină, viusolog  la Universitatea Otago din Noua Zeeleandă, potrivit Adevărul.
 
La fel este și cu apa din oceane și lacuri. Paula Cannon, profesor de biologie moleculară și imunologie la USC Keck School, citată de Los Angles Times, spue că: “Ar trebui probabil să bei întregul lac pentru a te infecta cu noul coronavirus.”
 
Cu toate acestea, rămâne riscul contaminării pe uscat, de aceea se recomandă în continuare distanțarea socială și dezinfectarea riguroasă a șezlongurilor, pernelor și balustradelor folosite la plajă.

PE PRO TV PLUS VEDEȚI "VIAȚA BATE VLOGUL"-SEZONUL 2

FOTO: SHUTTERSTOCK
 

FULLSCREEN
Pot merge românii "la scăldat"? Care sunt șansele de a se transmite noul coronavirus printr-o baie în piscină sau mare?
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO