Predicții pentru o lume post-coronavirus. Munca de acasă ar putea deveni în curând "noul normal"

Predicții pentru o lume post-coronavirus. Munca de acasă ar putea deveni în curând  noul normal
Citeste mai mult despre: coronavirus, munca de acasa, predictii,
Autor: Ionela Lupu
Data: 15 Aprilie 2020
Munca de acasă, telemedicina sau consumul de produse și servicii de la distanță ar putea putea deveni în curând noul normal.

Cu siguranță, pandemia de coronavirus va rămâne un eveniment greu de uitat pentru toți cei care au fost implicați, dar și pentru toți care care l-au "urmărit" de la distanță. Fie că vorbim de numărul de victimie, fie că vorbim de restricțiile care au fost impuse odată cu această criză, fie că vorbim de economia țarilor, toate acestea au fost și încă sunt puternic afectate de această pandemie. 

Citește și

În materialul de mai jos, puteți vedea câteva exemple din schimbările ce ar putea avea loc după ce pandemia de coronavirus va trece:

Companiile care oferă bunuri și servicii în mediul digital vor avea câștiguri imediate și de durată

Cea mai vizibilă schimbare este cea legată de consumul de bunuri și servicii digitale și asta pentru că oamenii caută alternative pentru a înlocui activitățile pe care le făceau înainte. Din acest motiv, vânzările în mediul online au crescut în mod vizibil. 

Amazon, de exemplu, a anunțat angajarea a 75.000 de noi angajați pe fondul pandemiei de coronavirus. Această decizie a fost luată pentru a face față cererii în creștere datorită numărului mare de comenzi. 

Munca de acasă sau telemunca ar putea deveni noul normal 

Una dintre primele decizii luate de companii pentru a asigura siguranța angajaților lor este adoptarea muncii  de acasă. Aplicații precum Zoom sau Google Meet au ajutat la buna comunicare între angajat și angajator și, de asemenea, la organizarea de întâlniri. 

Prin intermediul acestor alternative, companiile își pot da seama că munca de acasă poate fi o opțiune viabilă, care ar putea reduce costurile într-un moment de post-criză și care ar putea fi luată în calcul după ce trece această perioadă. 

Multe locuri de muncă vor fi automatizate, iar restul vor fi realizate de la distanță

Din păcate, pentru a supraviețui crizei, multe firme vor fi nevoite să își concedieze muncitorii care sunt mai puțin productivi, să automatizeze ceea ce poate fi automatizat și să faciliteze munca de acasă pentru cei ce rămân. 

Telemedicina va deveni noul normal, semnalând o explozie în inovația med-tech

Odată cu criza, țări precum Statele Unite au redus unele bariere impuse în ceea ce privește adoptarea telemedicinei. Medicii se pot folosi de această modalitate pentru a face consultări de la distanță prin intermediul tehnologiei. 

Învățământul superior ar putea să se mute în mediul online 

În plină epidemie de coronavirus, au fost închise instituțile de învățământ. Pentru ca studenții să își poată continua studiile s-a ales ca alternativă cursurile online, care pare a fi un real succes. Această nouă modaliate de învățare este considerată a fi eficientă. Există posibilitatea ca pe viitor,  să fie introdusă în grila de studiu. 

Oamenii se vor deplasa mai rar, la fel și transportul bunurilor între țări 

Odată cu pandemia, granițele au fost închise, împiedicând circulația produselor între țări. După izolare, țările vor trebui să se recupereze economic și, prin urmare, să se concentreze pe producția locală pentru furnizarea comerțului - unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemie.

În plus, guvernele  au adoptat măsuri de urgență la frontieră pentru a diminua impactul crizei.  În prezent, granițele care sunt încă deschise utilizează screening biometric pentru a detecta virusul și impune carantină obligatorie călătorilor care vin din anumite țări.

Va exista mai multă cooperare între țări 

După toate problemele cu care se confruntă, țările pot începe să recunoască faptul că există amenințări tehnologice și virale și, prin urmare, necesită cooperare internațională. Adoptând un sentiment de internaționalism pragmatic, țările ar dezvolta norme internaționale, sisteme de monitorizare și raportare, care ar ajuta pe viitor la stoparea mai eficientă a unor astfel de pandemii. 

Vezi și: Viata bate vlogul - sez. 2, episodul 4: Alvarez, criza de identitate

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies