Prima veste bună din Italia, țara unde cazurile de coronavirus au ajuns la peste 12.000, dintre care 827 de decese

Prima veste bună din Italia, țara unde cazurile de coronavirus au ajuns la peste 12.000, dintre care 827 de decese
Citeste mai mult despre: coronavirus, cazuri, Italia,
Autor: Doina Goanta
Data: 12 Martie 2020
Medicii italieni au sărbătorit o mică victorie în lupta împotriva coronavirusului, după ce pacientul cu numărul 1 din Italia a părăsit secția de terapie intentivă a spitalului în care era internat.

Italianul în vârstă de 38 de ani a ieșit pozitiv la testul de coronavirus pe 21 februarie  și de atunci a primit îngrijiri intensive. 

Însă această “victorie” este una mai mult pentru moral, pentru că în ultimele 24 de ore Italia a avut cea mai mare creștere a numărului de cazuri de când a început epidemia. Astfel, pe 12 martie în Italia se înregistrează peste 12.000 de cazuri de coronavirus.

Numărul deceselor cauzate de epidemia de coronavirus în Italia a sporit cu 31% în ultimele 24 de ore, ajungând la 827, aceasta fiind cea mai mare creştere absolută zilnică de la anunţarea primelor cazuri de contaminare în această ţară, pe 21 februarie.

Vezi si: Cum se tratează coronavirus. Medicamentele și remediile care ameliorează simptomele

Totuşi, aproximativ 600 de noi cazuri au fost confirmate marţi, dar au fost raportate abia miercuri.

Şeful Agenţiei italiene de protecţie civilă, Angelo Borrelli, a declarat că 1.045 de persoane s-au vindecat complet, iar 1.028 de pacienţi infectaţi cu coronavirus se aflau miercuri seară la terapie intensivă, faţă de 877 în seara precedentă.

Epidemia rămâne concentrată în regiunile din nordul Italiei, cu 7.280 de cazuri în Lombardia, 1.739 de cazuri în Emilia-Romagna şi 1.023 de cazuri în Veneto. În regiunea Lazio, unde se află capitala Roma, sunt înregistrate 150 de cazuri, faţă de 116 în ziua anterioară, scrie AGERPRES.

Vezi si: Declarația unei românce diagnosticate cu coronavirus, în Italia. A fost trimisă acasă, deși testul pentru coronavirus era pozitiv VIDEO

Măsurile luate de oficialii italieni sunt din ce în ce mai dure: premierul Giuseppe Conte a anunţat miercuri închiderea unităţilor comerciale în peninsulă, cu excepţia celor din sectoarele de alimentaţie şi sănătate. ''Închidem magazinele, barurile, pub-urile, restaurantele'', a declarat el. ''Livrarea la domiciliu este permisă. Efectul efortului vă fi vizibil în 14 zile”, a spus Conte.

FULLSCREEN
Prima veste bună din Italia, țara unde cazurile de coronavirus au ajuns la peste 12.000, dintre care 827 de decese
  • /Vezi episoade in intregime pe
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO