Primul bolnav de Covid-19 din lume este o femeie din China. Ce spun specialiștii

Primul bolnav de Covid-19 din lume este o femeie din China. Ce spun specialiștii
Pandemia de Covid-19, legată de piața de animale vii din Wuhan. Imagine cu titlu de prezentare. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 19 Noiembrie 2021
Data actualizare: 19 Noiembrie 2021
Specialiștii în virusologie de peste Ocean au mers pe urmele noului coronavirus în China și au identificat pacientul zero al pandemiei de Covid-19. Primul bolnav a fost o femeie, vânzătoare de fructe de mare în piața Huanan din Wuhan.

Dr. Michael Worobey, expert în virusologie la Universitatea Arizona, a concluzionat în revista Science că pacientul zero al pandemiei de Covid-19 este o vânzătoare de fructe de mare din piața Huanan din Wuhan. 

Expertul spune că femeia a început să se simtă rău la 11 decembrie 2019, cu câteva zile înainte să fie raportat cazul altui bărbat, contabil de meserie, care era considerat inițial primul bolnav de Covid-19.

Când a fost intervievat, a raportat că simptomele de Covid-19 au început cu febră la 16 decembrie. Boala pe care a reclamant-o la 8 decembrie a fost o problemă dentară, legată de dinții de lapte păstrați până la maturitate. El presupune că s-ar fi infectat în spital (posibil în timpul urgenței dentare) sau în metrou, în timp ce făcea naveta”, scrie medicul în raportul său. 

Specialistul nu a precizat ce s-a întâmplat cu femeia, dacă a supraviețuit sau nu infecției cu SARS-CoV-2.

Studiul detaliază modul în care oficialii chinezi au constatat o serie de cazuri misterioase de pneumonie la sfârșitul lunii decembrie 2019. Atunci, mai mulți pacienți cărora li s-au făcut tomografii computerizate au fost depistați cu leziuni neobișnuite la nivelul plămânilor.

Imediat după aceste cazuri suspecte, autoritățile chineze au închis piața Huanan pentru dezinfecție.

Originea noului coronavirus este legată, așadar, de piața din Wuhan unde se comercializau animale vii în lunile noiembrie și decembrie 2019.

Cercetătorii chinezi au colectat sute de mostre imediat după ce a fost descoperit coronavirusul, dar nu este clar câte persoane sau animale au fost testate.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies