Raed Arafat îi sfătuiește pe români să-și facă vaccinul antigripal: „Vom avea o perioadă dificilă”

Raed Arafat îi sfătuiește pe români să-și facă vaccinul antigripal: bdquo;Vom avea o perioadă dificilă
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 14 Septembrie 2020
Data actualizare: 18 Septembrie 2020
Tot mai multe voci afirmă că, odată cu venirea toamnei, coronavirusul se va răspândi foarte mult în rândul populației, astfel că numărul de noi cazuri va crește rapid.

Din păcate, nimeni nu a reușit până acum să pună la punct un vaccin anticoronavirus, astfel că Organizația Mondială a Sănătății își face griji în privința pandemiei. Și pe plan local, autoritățile afirmă că urmează o perioadă dificilă, astfel că Raed Arafat a făcut un apel la populație.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne a vorbit la o televiziune de știri despre răspândirea noului coronavirus, afirmând că acesta s-ar putea asocia cu gripa sezonieră, astfel că le recomandă românilor să-și facă vaccinul antigripal.

„COVID-ul se va asocia cu gripa sezonieră și o să avem o perioadă dificilă, pentru că persoanele vulnerabile pentru COVID-19 sunt vulnerabile inclusiv în cazul gripei sezoniere. De aici, sfatul pe care l-am dat: să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Există, din câte înțeleg, doze care au fost achiziționate și aduse de Ministerul Sănătății, deci persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta elimină cel puțin un risc, chiar dacă nu este un risc eliminat total, pentru că poți încă să faci gripă, dar o faci într-o formă atenuată dacă ești vaccinat”, a spus Raed Arafat.

foto: Agerpres

Vezi și: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies