Reportaj din cel mai aglomerat spital din Bergamo: Nu e o simplă gripă, așa arată suferința!

Reportaj din cel mai aglomerat spital din Bergamo: Nu e o simplă gripă, așa arată suferința!
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 20 Martie 2020
Data actualizare: 20 Martie 2020
Cel mai mare spital din Bergamo, Papa Ioan al XXIII-lea, este „scena” unor evenimente cutremurătoare. O echipă a postului TV Sky News a fost primită în spital pentru a putea arăta lumii cum luptă medicii pentru viața fiecărui pacient.

Aici e Apocalipsa”, spun la unison medicii spitalului din Bergamo, cea mai solicitată unitate medicală din Italia în acest moment. Aici, în fiecare minut, cei internați duc o luptă contracronometru cu o boală parșivă care le afectează funcțiile respiratorii.

Cei mai mulți dintre bolnvi sunt bătrâni, fie cu un sistem umanitar slăbit, fie cu un diagnostic de boală cronică. Jurnalistul Stuart Ramsay, de la Sky News, a fost primit în spital pentru a vedea și a transmite tuturor mesajul principal al medicilor italieni: Nu e o simplă gripă, așa arată suferința!

Duc un război aici, pe care îl pierd. Numărul oamenilor infectați cu coronavirus este copleșitor în orice spital din nordul Italiei. Personalul medical lucrează la foc automat pentru a evita înrăutățirea stării lor de sănătate. Ei încearcă să le salveze viețile”, spune jurnalistul britanic în debutul relatării sale.

Citește și: China ar fi putut opri pandemia de coronavirus dacă ar fi luat măsuri cu 3 săptămâni mai devreme. Ce spune un studiu

Operatorul filmează în unitatea de primiri urgențe, care este plină de bolnavi. La fel este și unitatea de terapie intensivă, unde speranța abia se mai citește pe chipurile celor infectați.

Această pandemie a scăpat de sub control. Pacienții caută cu disperare să respire. Nu este o gripă normală, este o pnemonie cronică și ucide sute în fiecare zi. Doctorii spun că nu au mai văzut ceva similar până acum și avertizează alte țări, în special Regatul Unit, că se vor confrunta cu același lucru”, spune jurnalistul.

Roberto Cosentini (foto stânga), directorul unității de primiri urgențe a spitalului din Bergamo, confirmă: „Nu, e total diferit de gripă. Cred că e noul tip de pneumonie. O pneumonie extrem de severă”, spune medicul.

Imaginile pe care Sky News le-a luat în spital arată că unitatea medicală este suprasolicitată. Pacienții sunt cazați inclusiv pe holuri, din cauza lipsei spațiului dedicat.

Fotografii: Sky News

Vezi și VIDEO: #StaiAcasă – Arată că-ți pasă! Pavel Bartoș
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies