Riposta a deschis sala de scrimă a clubului. ”Suntem siguri că susținem campionii de mâine ai scrimei românești”

Riposta a deschis sala de scrimă a clubului.  Suntem siguri că susținem campionii de mâine ai scrimei românești
Citeste mai mult despre: scrima, club de scrima,
Data publicarii: 21 Martie 2021
Data actualizare: 22 Martie 2021
Club Sportiv Riposta a deschis astăzi Sala de scrimă a clubului. Proiectul s-a născut în timpul pandemiei, când clubul a rămas fără sală și a trebuit să găsească soluții pentru continuarea activității. 

 

După mai multe luni de căutări, managerii clubului au descoperit un spațiu potrivit pentru scrimă în incinta Casei Presei Libere, unde au beneficiat de o deschidere extraordinară pentru proiect. 

Deschiderea oficială a avut loc în prezența ministrului tineretului și sportului, domnul Eduard Novak, a Președintelui Comitetului Olimpic Român, domnul Mihai Covaliu, a Președintelui Federației Române de Scrimă, domnul Marius Florea, a Loredanei Dinu, campioană olimpică și mondială, și a managerilor Clubului Sportiv Riposta: Sandu Constantin și Lucian Dina.

Din două hale destinate construirii de matrițe pentru tipar, au reușit într-un timp relativ scurt (4 luni) să construiască o sală modernă de scrimă. 

Spațiul are 450 metri pătrați, două săli de antrenament dotate cu 7 planșe complet echipate, o zonă de pregătire fizică dotată cu aparatură performantă, vestiare, dușuri, spații de depozitare, birou. Sala este deschisă tuturor celor care doresc să descopere tainele acestui sport nobil si elegant.

De la 7 ani până la orice vârstă, clubul așteaptă atât pe cei care vor să facă performanță, cât și pe cei care doresc să facă scrimă din plăcere.

 

Încă de la înființarea sa, Clubul Sportiv Riposta a avut ca principal obiectiv susţinerea tinerilor sportivi, într-un mediu performant, fair-play, sănătos atât pentru trup, cât şi pentru minte. 

Moto-ul clubului vorbeşte de la sine, creionând fidel principiile esenţiale insuflate membrilor de către antrenorii noştri: „Mişcarea reprezintă o cerinţa vitală a fiinţei umane, întocmai ca şi factorii naturali de mediu: apă, aer, soare.” - Prof. Dr. C. Drăgan

Aşa cum ne-am angajat încă de la început faţă de toţi membrii clubului şi faţă de partenerii noştri, am depus toate eforturile necesare pentru promovarea sportului nobil – scrima – în rândul copiilor, adolescenților şi adulților, făcându-le cunoscute noblețea, eleganța și beneficiile practicării acestui sport. Îndrăznim să susținem, cu bucurie, că misiunea noastră se îndeplinește în fiecare zi, cu pași mărunți, dar siguri. Am creat o comunitate solidă, remarcată la nivel național și internațional. Am conturat Clubul Sportiv Riposta drept un nume de încredere în scrima românească, din ce în ce mai vizibil în competițiile naționale și internaționale și în toate mediile sociale. 

Cu fiecare oră de antrenament, cu fiecare concurs pe care îl organizăm, prin intermediul cantonamentelor sau prin simpla interacțiune cotidiana cu cei mici, suntem siguri că susținem campionii de mâine ai scrimei românești, dar și că oferim societății valori reale, personalități puternice, oameni de succes. 

În cei 13 ani de la înfiinţare, Clubul Sportiv Riposta a obţinut cca. 300 de medalii, din care 2 medalii la Campionatele Mondiale de Cadeți și Juniori.

Clubul Sportiv Riposta organizează anual Competiții Internaționale pe categoriile copii și cadeți: Riposta Cup Kids, Sabre Circuit, Riposta Cup U17 (etapă circuit european de cadeți).
 

Share în bucate: Ruladă de ciocolată
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies