(P) Rolul uniformelor de lucru personalizate în industria HoReCa

(P) Rolul uniformelor de lucru personalizate în industria HoReCa
Data: 22 Noiembrie 2019
Pentru numeroase profesii, precum cea de polițist sau pompier, uniformele de lucru nu reprezintă doar un motiv de mândrie, ci și de necesitate, deoarece sunt importante pentru menținerea siguranței.

Cu toate acestea, uniformele sunt utile și în alte domenii, ca HoReCa, indispensabile atunci când pui bazele unei afaceri cu profil turistic sau alimentar. Îți prezentăm, în rândurile de mai jos, care este rolul unor echipamente de lucru personalizate în industria HoReCa și care sunt avantajele purtării lor.

 

Uniformele de lucru asigură igiena la locul de muncă

În cazul HoReCa și în numeroase alte domenii, se pune accentul pe crearea unei relații ideale cu clienții, ținând cont în special de normele de igienă. Astfel, atât în restaurante, cât și în cafenele sau hoteluri, clienții vin să servească cina sau să doarmă peste noapte, de aceea au nevoie de curățenie și de o servire ireproșabilă.

Bucătării sunt cei care trebuie să poarte echipamente specifice, precum șorțul sau boneta, în timp ce recepționerii sau barmanii vor avea uniforme clasice, care să-i deosebească de ceilalți membrii ai staff-ului.

Nu în ultimul rând, personalului care se ocupă de curățenie nu trebuie să-i lipsească măștile sau mănușile de unică folosință, pentru a fi protejați de microbi sau bacterii.

 

Uniformele de lucru asigură sentimentul de apartenență

Din momentul în care angajații poartă uniforme de lucru personalizate, aceștia sunt puși pe poziție de egalitate, indiferent de postul pe care îl ocupă. Mai mult decât atât, echipamentele de lucru sunt cele care le asigură angajaților un sentiment de apartenență într-un anumit colectiv, fiind și o modalitate bună de a promova o firma, prin intermediul logo-ului său.

Poți lucra împreună cu o companie specializată, precum lindstromgroup.com/ro/, pentru a concepe echipamente de lucru individuale sau colecții specifice, în conformitate cu stilul companiei pe care o promovezi.

 

Uniformele de lucru ajută la păstrarea unui aspect unitar

În calitate de proprietar sau manager al unui business în domeniul HoReCa, trebuie să ții cont și de ținuta și comportamentul angajaților, în raport cu clienții pe care îi servesc. De aceea, tot uniforma este cea care ajută la păstrarea unui aspect unitar, care denotă profesionalism și seriozitate.

Acești factori sunt esențiali, întrucât orice companie are nevoie ca potențialii clienți să aibă încredere în ea și să o aleagă, în detrimentul unei companii concurente. Atâta timp cât oaspeții se simt bine la un hotel, la un restaurant sau la o pensiune, vor reveni cu drag, factor decisiv în dezvoltarea unui business.

 

Uniformele de lucru ajută la identificarea rapidă a personalului

Uniformele personalizate de lucru ajută și la identificarea rapidă a personalului. Purtând o ținută corespunzătoare, angajații unui local pot fi ușor de recunoscut de către clienți, așadar aceștia pot cere informații noi sau recomandări referitoare la meniul zilnic.

Dacă în calitate de client, vei avea nevoie de îndrumare însă nu deosebești angajații unui hotel de restul persoanelor cazate, vei pleca nemulțumit de serviciile oferite. 

Uniformele de lucru joacă un rol extrem de important într-o afacere, ajutând clienții să identifice mai ușor angajații și contribuie la promovarea imaginii companiei.

Totodată, echipamentele de lucru creează o senzație de unitate în rândul angajaților, deoarece nu vor exista persoane îmbrăcate prea elegant sau prea relaxat.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO