Se interzice comercializarea telefoanelor incompatibile cu sistemul RO-ALERT. Amenzi uriașe pentru cine nu respectă decizia

Se interzice comercializarea telefoanelor incompatibile cu sistemul RO-ALERT. Amenzi uriașe pentru cine nu respectă decizia
Citeste mai mult despre: telefoane mobile, amenzi, sistemul ro alert,
Data: 27 Iunie 2020
De astăzi, 27 iunie, în România va fi interzisă comercializarea telefoanelor care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT.

Această prevedere vine la un an de la publicarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului din 2019, privind operarea sistemului de avertizare a populaţiei, RO-ALERT. 

Potrivit art 19, telefoanele mobile care nu sunt compatibile cu recepționarea mesajelor RO-ALERT în toate reţelele publice mobile, nu mai pot fi comercializate pe teritoriul României, scrie Mediafax.

Mai exact, este vorba despre telefoanele mobile cu tehnologie depășită. Comercianții care continuă să vândă aceste tipuri de telefoane, riscă amenzi considerabile din partea Protecției Consumatorilor. 

Sancțiunile sunt cuprinse între 5.000 și 50.000 de lei și pot urca chiar până la 100.000 de lei, în cazul unei amenzi repetate. 

Sursă foto: Shutterstock

Vezi și: Dezastru la examenele din 2020 - Trending Review cu Daragiu - Episodul 35
Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO