Șefa CDC din SUA: „Persoanele vaccinate nu poartă virusul și nu se îmbolnăvesc”

Șefa CDC din SUA: bdquo;Persoanele vaccinate nu poartă virusul și nu se îmbolnăvesc
Aproape 4.000 de lucrători din domenii esențiale au participat la studiu. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 01 Aprilie 2021
Data actualizare: 01 Aprilie 2021
Confirmarea pe care toată lumea o aștepta la 4 luni de la debutul campaniilor de vaccinare vine de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) de peste Ocean: imunizarea anti-Covid funcționează, iar persoanele vaccinate nu transmit virusul SARS-CoV-2.

Pentru a verifica informațiile furnizate de producătorii de vaccinuri, autoritățile medicale din SUA au demarat un studiu intern la care au participat mii de persoane imunizate, dar și persoane care nu au primit vaccinul. Concluzia, spune directorul CDC, este că cei care au primit cele două doze de vaccin nu se îmbolnăvesc de Covid-19 și nu transmit virusul.

Persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc și acest lucru nu este doar în studiile clinice, ci și în datele din lumea reală”, a declarat șefa CDC, Rochelle P. Walensky, în cadrul emisiunii The Rachel Maddow de la postul MSNBC.

Studiul, realizat în perioada 14 decembrie 2020 – 13 martie 2021, a inclus aproape 4.000 de lucrători din sănătate, poliție, pompieri și din alte domenii esențiale, expuse zilnic la infecția cu SARS-CoV-2. 

Cei mai mulți participanți la studiu au primit două doze de vaccin ARN mesager (fie Pfizer, fie Moderna), iar efectele lor au fost urmărite în viața de zi cu zi, nu într-un mediu controlat, specific testelor clinice.

Rezultatele sunt îmbucurătoare și confirmă datele oferite de producătorii de vaccinuri. Din cele 2.479 de persoane care au primit ambele doze, doar 3 au făcut Covid-19

Din cele 477 de persoane vaccinate o singură dată – 8 au dezvoltat boala. Iar dintre cei 994 de voluntari care nu au fost vaccinați deloc – 161 s-au îmbolnăvit, deși au respectat măsurile de protecție sanitară în viața de zi cu zi.

Mai mult, cercetătorii au descoperit că persoanele vaccinate nu poartă virusul SARS-CoV-2 în stare asimptomatică, deci nu pot îmbolnăvi alte persoane nevaccinate.

Cercetarea științifică arată, fără îndoială, beneficiile vaccinării, care se văd cel mai bine la două săptămâni după cea de-a doua doză administrată.

Studiul nu a luat în considerare persoanele vaccinate cu seruri cu vectori virali – Vaxzevria (AstraZeneca), Johnson & Johnson.

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro.

Fotografii: Shutterstock/Getty Images

Vezi și VIDEO: Întrebarea Mesei Rotunde cu Denis The Motans: „Din dragoste, nu faci niciodată lucruri urâte!”

FULLSCREEN
Șefa CDC din SUA: „Persoanele vaccinate nu poartă virusul și nu se îmbolnăvesc”
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies