Sistemul imunitar competent învinge virusurile și bacteriile. Cum îl ajutăm?

Sistemul imunitar competent învinge virusurile și bacteriile. Cum îl ajutăm?
Citeste mai mult despre: imunitate, bacterii, virusuri respiratorii,
Data publicarii: 05 Octombrie 2022
Data actualizare: 05 Octombrie 2022
Sistemul imunitar este o armată care păzește porțile de intrare ale organismului. Și trebuie să reacționeze prompt la orice stimul. De ce îl ajută vitamina C?

„Sistemul imunitar trebuie să neutralizele inamicii (bacterii, virusuri ori fungi) și să nu reacționeze exagerat. Sistem imunitar competent înseamnă o armată selectivă și eficientă”, spune dr. Brândușa Petruțescu, medic primar imunolog.

Prevenția este extrem de importantă!

Prevenție înseamnă alimentație corectă, hidratare, somn – 8 ore pe noapte. În privința alimentației, aceasta, din păcate, nu furnizează toate microelementele necesare sistemului imunitar.

Agricultura intensivă nu reușește să ofere alimente cu un conținut optim de vitamine și minerale. Din acest motiv, avem nevoie de suplimente alimentare.

Vitamina de care are avem nevoie si pe care e cel mai puțin probabil sa o luăm din alimentație, este vitamina C”, spune dr. Brândușa Petruțescu (foto), medic primar imunolog.

Motivul? Se autodistruge, în contact cu lumina, la cel mult 24 de ore după recoltarea legumelor ori fructelor.

Cum ajută vitamina C complicatul sistem imunitar?

Vitamina C catalizează reacții care se petrec în sistemul imunitar.

Ce înseamnă a cataliza reacțiile sistemului imunitar?

Vedem celulele de la porțile de intrare în organismul uman. Vitamina C, practiv, împiedică germenii să intre în interiorul acestora și să determine astfel o infecție.

Dacă aveți pe cineva răcit în apropiere, vitamina C se constituie prevenție, administrată într-un gram pe zi, timp de 10 zile.

Citește continuarea AICI!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies