Strategia Parisului în ceea ce privește transportul personal după ieșirea din izolare este bună de copiat

Strategia Parisului în ceea ce privește transportul personal după ieșirea din izolare este bună de copiat
Parizienii au început să folosească bicicleta pentru deplasările zilnice. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 05 Mai 2020
Data actualizare: 05 Mai 2020
Francezii regândesc transportul personal și transportul de călători în perioada stării de urgență pentru a face față noilor provocări care vor veni odată cu ieșiera din izolare. 

Pandemia de coronavirus ne obligă să ne schimbăm considerabil modul de viață. Mai multe orașe mari ale lumii au început să-și redeseneze străzile și să regândească transportul public. Parisul, care în 2019 se afla pe locul 42 în lume în topul celor mai aglomerate orașe, propune chiar renunțarea la automobilul personal pentru deplasare după ridicarea stării de urgență.

Regiunea Île-de-France, din care face parte și capitala Paris, a promovat un proiect gigantic care presupune o investiție de 300 de milioane de euro într-o rețea uriașă de piste pentru biciclete. Traseele velo au fost gândite de mai multe asociații ale bicicliștilor pentru a facilita transportul persoanelor în orice colț al orașului.

În paralel, autoritățile lucrează la identificarea arterelor pe care pot fi amenajate piste temporare pentru bicicliști. Botezate coronapiste, traseele temporare vor fi folosite ca alternativă de transport pentru a asigura distanțarea fizică recomandată de autorități.

Din 11 mai, când Franța va adopta primele măsuri de relaxare a carantinei, aceste piste temporare vor fi deja funcționale.

FOTO: Paris en Selle, via Le Parisien

Am semnat repede și acum, fiincă actuala criză sanitară ne-a obligat să regândim sistemul de mobilitate. Toate pârghiile trebuie acționate, astfel încât delimitarea să aibă loc în cele mai bune condiții. Bicicleta este unul dintre instrumentele care permit distanțarea socială”, a declarat Valérie Pécresse, președinta regiunii Île-de-France, conform ziarului Le Parisien.

Mai mult, primarul Parisului, doamna Anne Hidalgo, a anunțat că Rue de Rivoli, unul dintre bulevardele importante din Arondismentul 2, va fi închis circulației auto. Artera va putea fi folosită exclusiv de posesorii de biciclete, scutere, vehiculele de urgență și soferii de autobuz. Eliberând artera de mașini, primăria a creat un culoar, de la est la vest, care poate fi străbătut pe două roți.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Facem bine, ca să ne facem bine! PRO TV Plus aplaudă medicii din linia întâi
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies