Suedezii, până acum cunoscuți pentru măsurile relaxate împotriva noului coronavIrus, fac noi recomandări

Suedezii, până acum cunoscuți pentru măsurile relaxate împotriva noului coronavIrus, fac noi recomandări
Citeste mai mult despre: coronavirus, masuri de preventie, Suedia,
Data publicarii: 31 Iulie 2020
Data actualizare: 31 Iulie 2020
Suedezii, până acum cunoscuți pentru măsurile relaxate împotriva noului coronavorus, fac schimbări
Potrivit AFP, citat de news.ro, Suedia, țara care a atras atenţia prin strategia sa mai puţin strictă împotriva noului coronavirus, i-a îndemnat pe cetățeni să muncească de acasă, în contextul în care țara a depăşit pragul de 80.000 de îmbolnăviri.
 
Recomandarea a fost făcută pentru cei care au această posibilitate și vizează ca interval de timp următoarele cinci luni, adică cel puțin până la Anul Nou. Măsura vizează în mare parte reducerea utilizării mijloacelor de transport și facilitarea, cât și securizarea celor care nu pot să își desfășoare munca de acasă. 

Deși s-a depășit pragul de 80.000 de îmbolnăviri, cazurile de infecții apărute noi zilnic, cât și cazurile grave sunt în scădere. Numărul total de cazuri confirmate, ca și numărul de decese, situează încă Suedia printre țările europene cu un nivel de contaminare extrem de ridicat. 
 
Cele mai mari controverse le-au stârnit măsurile relaxate luate împotriva noului coronavirus. Suedia nu a impus izolare completă, nu a închis toate școlile și nu a apelat la blocaje pentru care au optat inclusiv alte țări scandinave. Motivul principal invocat a fost că acest gen de strategie nu are cum să funcționeze pe termen lung, în condițiile în care pandemia va mai dura cel puțin până la găsirea unui vaccin sau a unui tratament extrem de eficace. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI "ÎNTREBAREA MESEI ROTUNDE":FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies