Suedia a avut asta în vedere, dar o altă țară la care nu se aștepta nimeni se crede ca are într-o zonă imunitate de turmă

Suedia a avut asta în vedere, dar o altă țară la care nu se aștepta nimeni se crede ca are într-o zonă imunitate de turmă
Data publicarii: 30 Iulie 2020
Data actualizare: 30 Iulie 2020
Aproximativ șase din zece persoane care locuiesc în cele mai mari mahalale din India au anticorpi pentru noul coronavirus.
Acești anticorpi indică faptul că personele s-au recuperat de la infecție și poziționează zona în ariile geografice cu unul dintre cele mai ridicate niveluri de imunitate a populației cunoscute la nivel mondial.

Rezultatele obținute dintr-un sondaj serologic din iulie, sondaj efectuat pe 6.936 de persoane din cele trei suburbii din centrul financiar al Mumbai, India, pot explica de ce se observă o scădere abruptă a infecțiilor în acele mahalale ale Indiei, deși în toată țara efectiv numărul cazurilor noi se accelerează.
 
„Cel mai probabil, mahalalele din Mumbai au ajuns la imunitate de turmă”, a declarat Jayaprakash Muliyil, președintele Comitetului științific consultativ al Institutului Național de Epidemiologie din India. „Dacă oamenii din Mumbai vor dori un loc sigur pentru a evita infecțiile, probabil ar trebui să meargă acolo.”

În restul țării însă, epidemia cauzată de noul coronavirus are în prezent cea mai rapidă creștere din lume.

Concluziile studiului, care a fost realizat de autoritățile municipale și de Institutul de Cercetări Fundamentale TATA, sugerează că, în ciuda eforturilor de a opri răspândirea virusului, cele mai sărace locuri din Mumbai au aplicat în mod involuntar strategia controversată de imunitate de turmă. Această imunitate de turmă descrie o abordare în care virusul este lăsat să treacă printr-o populație pentru a neutraliza mai rapid amenințarea agentului patogen.
 
Ideea este controversată nu numai din cauza riscurilor pentru cei care se infectează, ci și pentru că există încă dezbateri despre câtă imunitate creează cu adevărat o infecție și cât durează. Unele studii au arătat scăderea numărului de anticorpi după doar câteva luni, lăsând posibilitatea reinfectării, dar până acum nu există prea multe dovezi că în această pandemie s-a produs reinfectare în suficiente situații cât să fie luate în calcul.

 
Ceea ce e surprinzător e că aproximativ 57% dintre persoanele cercetate din mahalalele Dahisar, Chembur și Matunga aveau anticorpi în sânge pentru noul coronavirus, comparativ cu 21,2% găsit într-un studiu din aprilie din New York și cu 14% raportat la Stockholm în mai. Asta în condițiile în care Suedia chiar a urmărit strategia imunității de turmă. 


 
În plus, autorii studiului au remarcat că rezultatele  obținute în India sugerează că pacienții asimptomatici constituie o mare parte din toate infecțiile raportate în aceste zone, pentru că populația din aceste zone e una tânără. Cu o distanțare socială mai mult sau mai puțin imposibilă, mahalalele din Mumbai sunt perfect potrivite pentru răspândirea noului coronavirus. Cu toate acestea, mahalalele au înregistrat scăderi abrupte ale infecțiilor în ultimele săptămâni, după ce cazurile au izbucnit pentru prima dată în aprilie, chiar și în condițiile generale ale Indiei.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA "FACEM LEVEL":FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
Suedia a avut asta în vedere, dar o altă țară la care nu se aștepta nimeni se crede ca are într-o zonă imunitate de turmă
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies