Suedia, țara cu cea ma relaxată strategie împotriva COVID-19 anunță noi decizii, pe fondul scăderii infectărilor

Suedia, țara cu cea ma relaxată strategie împotriva COVID-19 anunță noi decizii, pe fondul scăderii infectărilor
Citeste mai mult despre: coronavirus, masuri de preventie, Suedia,
Data publicarii: 29 Iulie 2020
Data actualizare: 24 Mai 2021
Bloomberg relatează că, în timp ce alte țări se confruntă cu noi focare, cele mai recente cifre ale Suediei legate de Covid-19 sugerează că vor avea virusul rapid sub control.
Pe 28 iulie, Suedia a anunțat doar două decese cauzate de Covid-19, ceea ce e o veste foarte bună. 
 
„Că Suedia a ajuns la acest nivel arată că situația este foarte promițătoare”, a declarat pentru medicii de la Stockholm epidemiologul de stat Anders Tegnell.Agenția pentru Sănătate din Suedia spune că de la atingerea unui vârf la sfârșitul lunii iunie, rata infecției a scăzut brusc. Aceast lucru s-a întâmplat pe fondul creșterii testelor. „Curbele noilor infecții coboară și curbele care anunță bolnavii grav de COVID-19 încep să se apropie de zero”, a spus Tegnell.

Situația urmează după luni de zile de controverse create de hotărârea Suediei de a evita izolarea completă. Strategia neobișnuită a coincis cu o rată de mortalitate Covid-19 mult mai mare decât în altă parte din regiunea nordică. La un moment dat, decesele suedeze chiar le-au depășit pe cele din SUA și Brazilia.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE MODUL ÎN CARE A GESTIONAT SUEDIA PANDEMIA AICI
 
Acum însă epidemiologul șef a declarat că epidemia este sub control, iar în curând se va renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun.

"Cu numerele care scad foarte repede în Suedia, nu are rost să purtăm o mască pe față aici, nici măcar în transportul public", a spus acesta. Tegnell a susținut constant că abordarea Suediei este mai promițătoare pe termen lung decât izolarea impusă în altă parte.
 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE:FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
Suedia schimbari
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies