Tratamente naturiste pentru coronavirus. Cum se protejează asiaticii de temuta afecțiune

Tratamente naturiste pentru coronavirus. Cum se protejează asiaticii de temuta afecțiune
Citeste mai mult despre: coronavirus, tratamente naturiste,
Data: 25 Februarie 2020
Noul coronavirus a ucis până acum mai bine de 300 de persoane în China și a infectat alte câteva mii.

Pe măsură ce virusul se răspândește, în condițiile în care nu există încă un tratament specific, oamenii apelează la remedii neconvenționale pentru a se proteja de infecție sau a se vindeca, în cazul în care deja au contractat afecțiunea.

Citește și: Cum se tratează coronavirus. Medicamentele și remediile care ameliorează simptomele

Astfel, iată unele dintre remedii și zona în care sunt folosite, cu mai mult sau mai puțin succes.

Remediu tradițional chinezesc

În China, unele persoane s-au înghesuit să cumpere  Shuanghuanglian, un remediu naturist care respectă principiile medicinii tradionale chinezești. Lichidul este făcut din bobocul florii Lonicera japonica și din fructul plantelor Forsythia suspensa și Scutellaria baicalensis.  Conform Shanghai Institute of Materia Medica, remediul poate ajuta la inhibarea virusului. 

Nu toți clienții au găsit, conform Washingtonpost.com, produsul corect. Se pare că există un remediu pentru găini și vite numit tot Shuanghuanglian, iar unii consumatorii l-au cumpărat, din greșeală, pe acesta. 

Supă de pui

Un medic din Wuhan, Zhang Jinnong de la Wuhan Union Hospital, care a contractat virusul, spune că și-a revenit și s-a recuperat foarte bine cu medicație standard și cu ajutorul supei de pui. ”Când vine vorba de dietă, trebuie să beți cât mai multă supă de pui. Ar trebui să fie suficient de caldă să vă facă să transpirați. Creșterea temperaturii corporale ajută în combaterea virusului”.

Plante anti-paraziți intestinali

Nuca de betel este fructul palmierului areca (betel) și este folosită, în mod normal, pentru eliminarea paraziților intestinali. Aceasta poate fi folosită însă și ca tratament naturist pentru coronavirus, dar și în afecțiunile care afectează plămânii. 

Apă sărată călduță

Renumitul medic pneumolog Zhong Nanshan, un veteran în criza SARS și care este considerat erou național în China, recomandă curățarea cavităților nazale și a gâtului cu apă sărată călduță, atât dimineața cât și seara, pentru a preveni infectarea.

Kimchi

Pentru coreeni, kimchi, care este un fel de varză fermentată, ce se mănâncă la fiecare masă, este un fel de panaceu și  ar vindeca orice, de la SARS la gripă aviară sau gripă normală. Se pare încă că acum kimchi nu mai este la fel de eficientă. 

”Consumul de kimchi nu previne infecția cu coronavirus”, a declarat într-un comunicat de presă Ministrul Sănătății din Coreea de Sud. 

Urina de vacă

Conform Outlook India, urina și balega de vacă pot fi folosite pentru tratarea infecției cu coronavirus. Swami Chakrapani Maharaj, președintele Hindu Mahasabha, un partid politic din India, a declarat: ”Consumul de urină și balegă de vacă va opri efectele infecției cu coronavirus dacă este acompaniat de un ritual special, numit yagna, performat în fața unui foc”.  

Ayurveda și homeopatia

Guvernul indian a postat câteva sfaturi bazate pe practicile medicinei tradiționale, iar principalele recomandări sunt, practic, universale: menținerea igienei personale, spălarea mâinilor cât mai des cu apă și săpun pentru cel puțin 20 de secunde, izolarea în caz de boală. 

Autoritățile indiene au mai recomandat și alte metode tradiționale de întărire a imunității, care includ punerea în fiecare nară a două picături de ulei de susan, în fiecare dimineață. 
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies