Un cercetător american a prezentat un studiu care arată importanța sportului în lupta contra noului coronavirus

Un cercetător american a prezentat un studiu care arată importanța sportului în lupta contra noului coronavirus
Citeste mai mult despre: coronavirus, sport, studiu,
Data publicarii: 22 Mai 2020
Data actualizare: 22 Mai 2020
Un om de știință care lucrează în prima linie în cadrul cercetărilor despre COVID-19 a identificat modul în care exercițiile fizice pot ajuta oamenii să supraviețuiască acestei boli.  
Profesorul Zhen Yan de la Universitatea din Virginia a petrecut ultimele luni analizând motivele pentru care noul coronavirus afectează mai mult unii pacineți decât pe alții. 
 
Concret, Zhen Yan a demonstrat că un antioxidant numit „Extracellular superoxide dismutase“ (EcSOD) joacă un rol vital în combaterea COVID-19! Iar acest antioxidant se eliberează în corp, în mod natural, în timpul exerciţiilor fizice de orice fel!  Acest antioxidant previne sau reduce drastic riscul apariţiei sindromului ARDS, care afectează grav sistemul respirator şi care e una dintre principalele cauze ale decesului printre bolnavii de COVID-19. În plus, 
potentul antioxidant EcSOD ajută și la prevenirea altor boli prin vânarea radicalilor liberi nocivi.
 Dacă în România foarte mulți români au renunțat la orice formă de activitate fizică pe timpul izolaării, în alte țări, precum cele scandinave, mișcarea a fost chiar recomandată de către guverne și prin intermediul mass-media. 

Profesorul Zhen Yan sfătuieşte lumea să facă sport și declară pentru site-ul lesmills.com:

 „Deseori spunem că sportul e un medicament. Chiar dacă, în continuare, aflăm lucruri noi despre beneficiile obţinute prin sport, nu e nevoie să aşteptăm până vom avea toate informațiile. Prin activităţi sportive, putem beneficia de efectele pozitive ale antrenamentelor fizice, despre care deja avem date concrete“. 


PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA "VIAȚA BATE VLOGUL"-SEZONUL 2
FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies