Un epidemiolog analizează situația îmbolnăvirilor de COVID-19 din Romania

Un epidemiolog analizează situația îmbolnăvirilor de COVID-19 din Romania
Citeste mai mult despre: coronavirus, epidemiolog, infectie,
Data: 13 Iulie 2020
Epidemiologul Molnar Geza consideră că în acest moment România trece printr-o “revenire” a primului val de îmbolnăviri, care va trece în maximum două săptămâni. 

Specialistul e de părere că numărul de îmbolnăviri nu e egal în toată țara și că atât carantina, cât și izolarea ar trebui instalate în cazul persoanelor infectate, pentru a nu se răspândi noul coronavirus.

Cu toate acestea, epidemiologul nu vede ca soluție starea de urgență, cu toate că OMS a transmis că aceasta ar putea să fie alegerea pentru țările care nu au sub control creșterea numărului de îmbolnăviri. Molnar Geza vede izolarea ca pe un act medical, iar carantina ca pe unul administrativ. 

La DIGI24, epidemiologul, citat de news.ro, a declarat:
 
„În momentul de față nu discutăm de o stare epidemică generală pe întreg teritoriu al țării sau respectiv la întreaga populație a României. Un lucru care enervează pe mulți, cifrele nu spun totul, în cazul în care nu cunoaștem conținutul cifrelor. Există o creștere semnificativă în anumite zone. Unele sunt zone vechi, Galați, Vrancea sunt cel puțin de 7 zile.

A intrat și Buzăul mai recent. De asemenea, 7 zile și peste 7 zile Prahova, Argeș în primul rând, Dâmbovița, unde avem o creștere semnificativă a numărului de cazuri depistate. Asta se datorează și faptului că a crescut semnificativ numărul testărilor, dar făcă nicio discuție este vorba de o transmitere.

Suntem la o redeșteptare a valului sau respectiv o revenire a valului, care, în momentul de față, circulă prin focare, pentru că jumătatea din cazuistica înregistrată în ultimele două săptămâni arată o creștere de 34%, după datele OMS.
 
La data de 12 iulie, România a înregistrat 456 de noi cazuri apărute în 24 de ore. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA EXCLUSIV  SHARE ÎN BUCATE:  

FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
epidemiolog
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO