Un medicament deja existent pe piață reduce perioada de recuperare a celor diagnosticați cu COVID-19

Un medicament deja existent pe piață reduce perioada de recuperare a celor diagnosticați cu COVID-19
Citeste mai mult despre: coronavirus, COVID-19, medicamente, recuperare,
Data: 16 Septembrie 2020
Potrivit Reuters, compania Eli Lilly& Co a declarat oficial că medicamentul produs pentru artrita reumatoidă a scurtat timpul de recuperare la pacienții spitalizați cu diagnostic de COVID-19. 
Condiția ca acesta să funcționeze optim este să fie utiizat împreună cu medicamentul anitiviral Remdesiv, produs de Gilead Sciences Inc.
 
Medicamentul se cheamă Baricitinib, este comercializat sub numele de Olumiant și a redus perioada medie de recuperare cu aproximativ o zi atunci când a fost administrat împreună cu Remdesivir, comparativ cu pacienţii trataţi doar cu medicamentul antiviral.  

Remdesivir a primit o autorizație de utilizare de urgență (EUA) în mai, după ce datele din studii au arătat că a contribuit la scurtarea timpului de recuperare cu 31%.
 
„Ca medicament deja aprobat și disponibil, credem că Baricitinib ar putea servi ca o opțiune de tratament suplimentară importantă, deoarece comunitatea medicală continuă să învețe cum să gestioneze cel mai bine pacienții spitalizați cu COVID-19”, a declarat Vamil Divan, analist la banca Mizuho, 
 
Medicamentul, licențiat de Lilly de la Incyte Corp, ar putea ajuta la suprimarea unui răspuns imun potențial letal la COVID-19 numit „furtuna de citokine”.


PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA FERMA. ÎN PLUS: 

FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
corona medcament
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO