Un medicament din Franța, în lupta împotriva Covid-19! Rezultatele sunt promițătoare

Un medicament din Franța, în lupta împotriva Covid-19! Rezultatele sunt promițătoare
Citeste mai mult despre: coronavirus, COVID-19, medicamente,
Data: 19 Martie 2020
Potrivit ziarului leparisien.fr, producătorul de medicamente Sanofi pune la dispoziție 300 000 de doze dintr-un medicament antipaludic statului francez pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.
Medicamentul se numește Plaquenil și este de ani de zile folosit în tratarea problemelor autoimune precum Lupus sau artrită reumatoidă. 


 

Sanofi a luat această decizie după ce. săptămâna aceasta, purtatorul de cuvât al guvernului francez, Sibeth Ndiaye, a făcut referire la acest tip de medicament ca fiind “promițător.” Deocamdată însă, studiile sunt făcute la nivel restrâns și nu sunt încă trase concluzii clare. Potrivit unui studiu, din 24 de persoane tratate de COVID-19 cu această substanță, trei sferturi au raportat dispariția virusului din organism. 
 
Dacă presupunerile legate de eficacitatea lui sunt însă corecte, ar putea trata 300 de mii de bolnavi de COVID-19 în primă fază. După asta, Sanofi e dispus să ofere un acces mult mai larg la acest medicament pentru alți bolnavi de COVID-19, pentru a favoriza stoparea pandemiei.  

Cei care au însă acces la acest medicament pentru problemele pentru care e deja recunoscut - pacienți sau cadre medicale, sunt restricționați în a-l redirecționa din proprie inițiativă, fără un aviz în prealabil. 

#Staicacasă  - Arată că îți pasă! Vezi pe Pro Tv Plus mesajul vedetelor legat de îndemnul de a rămâne acasă:


FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
Un medicament din Franța, în lupta împotriva Covid-19! Rezultatele sunt promițătoare
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO