Un student din Indonezia a devenit milionar în dolari dintr-o întâmplare. „Nu-mi vine să cred”

Un student din Indonezia a devenit milionar în dolari dintr-o întâmplare. Nu-mi vine să cred
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 20 Ianuarie 2022
Data actualizare: 20 Ianuarie 2022
Un tânăr de 22 de ani a șocat pe toată lumea după ce s-a îmbogățit din niște selfie-uri pe care le-a făcut în joacă. Milionarul se teme să le spună părinților săi cum a reușit „imposibilul”.

Mulți magnați se vor eschiva când îi vei întreba cum au au făcut primul milion. Însă, Sultan Gustaf Al Ghozali, un student din Indonezia, îți va spune totul pe șleau.

Tânărul, care studiază Matematica și Informatica, și-a făcut peste 1.000 de selfie-uri, în ultimii 4 ani, în care apare așezat pe scaunul biroului său de lucru.

Apoi a tranformt toată colecția de poze în NFT – forme de artă digitală care sunt cumpărate, vândute și depozitate în rețele de tip blockchain.

La început, tânărul a scos la vânzare fiecare poză la prețul de 3 dolari americani. Însă, în scurt timp, valoarea acestora a început să crească exponențial datorită interesului crescut manifestat de traderii și investitorii din piața crypto.

Acum, o poză cu el se vinde cu peste 10.000 de dolari (echivalentul în Ethereum). Tânărul a vândut peste 200 de selfie-uri la 24 de ore de la lansarea proiectului NFT Ghozali Everyday.

Fiecare fotografie are o poveste a ei. Cea de sus a fost realizată după ce tânărul a primit cea de-a doua doză de vaccin anti-Covid. A fost cumpărtată de un utilizator care a dezvăluit că o va transforma în noua lui poză de profil.

Mă gândeam că ar fi amuzant ca unul dintre colecționari să dețină una dintre fețele mele. N-am crezut niciodată că cineva va vrea să-mi cumpere selfie-urile, de aceea am pus un preț de doar 3 dolari”, a spus Sultan Gustaf Al Ghozali pentru AFP.

Acum, un portret de-al său se tranzacționează în schimbul a 4 Ethereum (12.500 de dolari). Până acum, fotografiile sale, tranformate în artă digitală, i-au adus peste 1,2 milioane de dolari.

Tânărul a devenit atât de popular în mediul online, încât admiratorii săi și-au comandat tricouri și alte articole vestimentare cu chipul lui.

Studentul a fost contactat de autoritățile din țara sa pentru a-și declara veniturile, însă nu asta e principala sa grijă. Părinții lui nu știu ce a făcut și e teme să le spună. 

Nu am avut curajul să le spun părinților. Ei s-ar întreba de unde am banii”, a mai spus tânărul. 

Fotografii: Twitter Ghozali_Ghozalu 

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!