Un studiu arată că și copiii pot să răspândească noul coronavirus la fel ca adulții! Care sunt vârstele periculoase

Un studiu arată că și copiii pot să răspândească noul coronavirus la fel ca adulții! Care sunt vârstele periculoase
Citeste mai mult despre: coronavirus, copii, studiu,
Data: 22 Iulie 2020
Dacă până acum se credea că minorii răspândesc noul coronavirus mult mai greu – iar asta se lua în calcul pentru reînceperea școlilor în toamnă, un nou studiu din Coreea de Sud arată cu totul altceva.
Mai precis, acest studiu, publicat de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, raportează că transmiterea noului coronavirus „a fost una ridicată” și în rândul minorilor.
 
Aceștia sunt însă împărțiți în două grupe de vârstă. Cea în cazul căreia rata de transmisie este la fel de ridicată ca în rândul adulților este grupa de vârstă 10-19 ani. Ratele de transmisie pentru 0-10 ani au fost mult mai mici. 

Citește și


Potrivit people.com, pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au analizat rapoarte pentru 59.073 de contacte ale 5.706 de pacienți infectați cu noul coronavirus în Coreea de Sud. 

Studiul „este realizat foarte atent, este sistematic și privește o populație foarte mare”, a declarat pentru The New York Times dr. Ashish Jha, directorul Harvard Global Health Institute. „Este unul dintre cele mai bune studii pe care le-am avut până acum în această problemă.”

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE-EXCLUSIV

FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
studiu corona
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies