Un virusolog italian, despre posibilitatea celui de-al doilea val: "Nu ne putem aștepta ca noul coronavirus să dispară"

Un virusolog italian, despre posibilitatea celui de-al doilea val:  Nu ne putem aștepta ca noul coronavirus să dispară
Data: 26 Iunie 2020
Foarte multă lume se uită cu îngrijorare la perspectiva unui al doilea val de coronavirus al pandemiei în toamnă, iar opiniile virusologilor sunt împărțite. 
Andrea Crisanti, directorul Departamentului de Microbiologie și Virusologie de la Universitatea din Padova, a declarat pentru "Il Fatto Quotidiano":

 "Va trebui să atacăm fiecare focar încă din faza inițială, infecțiile importate din țările în care epidemia este scăpată de sub control sunt foarte periculoase. Am avut una și la Padova, o îngrijitoare care a infectat întreaga familie. Și dacă persoanele infectate nu sunt identificate imediat, Italia riscă să piardă toată munca depusă în perioada de carantină. În acest moment, probabilitatea de infectare în Italia, în special în unele regiuni, este destul de mică. Personal, evit adunările, dar merg la restaurant, am încetat să port masca FFP2 și am trecut la cea chirurgicală. Și într-o zi sper să reușesc să scap complet de ea. Nu ne putem aștepta ca SARS-CoV-2 să dispară precum SARS, într-o vară, pentru că există milioane de oameni infectați pe toate cele cinci continente".
 


 

În ceea ce privește încărcarea virală scăzută a COVID-19 găsită în testele rezultate pozitive, Crisanti explică faptul că "aceste rezultate sunt obținute prin evaluarea capacității virusului de a infecta celulele in vitro, un sistem artificial care nu reproduce în mod necesar capacitatea infecțioasă la om. În plus, pacienții cu încărcături virale mici au fost, de asemenea, prezenți în faza acută a epidemiei".

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA VIAȚA BATE VLOGUL-SEZONUL 2

FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
coronavirus
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO