Vaccinul anti-Covid de la Pfizer nu e atât de eficient dacă ești supraponderal

Vaccinul anti-Covid de la Pfizer nu e atât de eficient dacă ești supraponderal
Citeste mai mult despre: coronavirus, obezitate, vaccin eficient,
Data publicarii: 01 Martie 2021
Data actualizare: 01 Martie 2021
Oamenii de știință avertizează că vaccinul contra coronavirus nu este foarte eficient pentru oamenii obezi.

În comparație cu oamenii sănătoși, mai mulți lucrători din sistemul sanitar, care aveau o greutate peste limita normală, au dezvoltat doar jumătate din cantitatea de anticorpi după ce au primit două doze de vaccin.

Cercetătorii italieni spun că oamenii supraponderali ar putea avea nevoie de o altă variantă a vaccinului sau de doze mai mari, pentru a fi protejați împotriva noului coronavirus. 

Oricum, persoanele care suferă de obezitate sunt considerate ca făcând parte din grupa de risc, putând să facă o formă mai gravă a bolii sau chiar să moară, în cazul în care sunt infectate. 

Oamenii de știință cred că explicația ar putea veni din faptul că acestea ar putea avea și alte afecțiuni - precum diabet sau tensiune arterială crescută, ori pot avea dificultăți de respirație. 

În cadrul studiului, 248 de participanți au primit două doze de vaccine Pzifer, la institutul Fisioterapici Ospitalieri din Roma.

La 7 zile după cea de-a doză administrată, oamenii de știință au analizat nivelul anticorpilor - proteinele care luptă cu virusurile - din sângele lor. 

Rezultatele au arătat că cei care aveau o greutate normală aveau o concentrație mai mare (325.8), în timp ce supraponderalii aveau, în medie, doar jumătate din anticorpi (167.1). 

Studiul a fost publicat în medRxiv, iar metodologia și concluziile nu au fost încă revizuite de colegii de breaslă.

Foto: Shuttestock

Cannoli - Dulcele pe care fetele îl adoră
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies