Actorul care l-a interpretat pe Chewbacca (Războiul Stelelor) a murit la 74 de ani

Actorul care l-a interpretat pe Chewbacca (Războiul Stelelor) a murit la 74 de ani
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 03 Mai 2019
Data actualizare: 03 Mai 2019
Peter Mayhew s-a stins din viață pe 30 aprilie în urma unui infarct. Foștii colegi din Războiul Stelelor deplâng dispariția sa.

Peter Mayhew a făcut carieră cu rolul Chewbacca în seria de mare succes Războiul Stelelor. Actorul englez l-a jucat pe Chewbacca din 1977 până în 2015, când a apărut în Războiul Stelelor: Trezirea Forței. Atunci a renunțat la rolul care l-a consacrat, pentru a face loc actorilor mai tineri.

Peter Mayhew s-a stins din viață la 74 de ani, în urma unui infarct. A ajuns actor după ce a fost remarcat pentru înălțimea sa (2,21 metri). În 1976 a fost distribuit în primul film – Sindbad and the Eye of the Tiger.

FOTO: Star Wars Movies

Însă, George Lucas l-a luat pe lângă el în producția seriei Războiul Stelelor. Inițial, Lucas l-a distribuit în rolul Chewbacca pe culturistul David Prowse, însă când l-a văzut pe Mayhew i-a dat lui Prowse un rol mai... important: Darth Vader.

Vorbind de colegul său de platou, Harrison Ford (Han Solo) a avut doar cuvinte de apreciere.

„Peter Mayhew a fost un om blând, posesorul unei demnități și unui caracter nobil. Aceste aspecte ale personalității sale, plus istețimea și grația sa, i-au conferit rolul lui Chewbacca. Eu și un milion de alți oameni nu-l vom uita niciodată pe Peter și ceea ce ne-a oferit. Odihnește-te în pace, dragul meu prieten”, a spus Harrison Ford într-o declarație publică.

FOTO: Getty Images

Citește și: Harrison Ford, una dintre legendele Hollywood-ului

După retragerea din actorie, Peter Mayhew a fost consultant al echipei de producție pentru filmul Războiul Stelelor: Ultimul Jedi (2017) și pentru filmul Solo: O poveste Star Wars. El l-a ajutat pe succesorul său, Joonas Suotamo, să intre mai ușor în pielea personajului său, scrie pagesix.com.

„A pus suflet în rolul Chewbacca și a arătat acest lucru în fiecare cadru din film”, au declarat membrii familiei sale.

Vezi și: Olimpia Melinte, din VLAD, pilot de curse

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies